Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 31 de gener del 2008

L'actual Església trenca amb l'estil conciliador de Tarancón


Emili Marin, director de la revista Saó, i Jordi Bort, coordinador del llibre Vicent Enrique i Tarancon. Un cardenal per a la llibertat van coincidir en la presentació feta al Casal Jaume I que l'actual cúpula de l'Església ha trencat amb l'esperit conciliador del Cardenal Tarancon.

Emili Marin va explicar que el seu interés pel Cardenal Tarancon en la contraposició amb "els abruptes dels cardenals Garcia Gasco i Rouco". "Em fa vergonya algunes actituds", va dir Marin.

El director de Saó va comentar tres anècdotes sobre el cardenal de Burriana. El Vaticà va acceptar la dimissió del cardenal Tarancon abans que aquesta arribara. També Marin va explicar que la dreta reaccionària va intentar atemptar contra el cardenal després de la mort de Carrero Blanco. I que Taracon va estar a punt de ser Papa en el conclau on va ser elegit Sant Pare Pau VI.

Jordi Bort va descriure Tarancon com un home que estimava la llibertat, que estava al servei de la pau i del diàleg. Segons Bort, "el cardenal no ha mort, el seu llegat és viu en esta societat crispada". Tarancon era partidari de l'Església lliure de qualsevol dependència política, més plural, "molt diferent dels actuals dirigents de l'església".

Al llibre han col.laborat Emili Marin; Josep M. Soler, abad de Montserrat; August Monzon; Vicent Sanchis, exdirector de l'Avui, entre altres.

1 comentari:

david santos ha dit...

Gracias por tu postagene. Es muy pedagogica.
Tiene un buen fin de semana