Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 7 de gener del 2008

Exposició El secret de Dorian Gray: Marta Sebastià

Divendres 11 de gener
20 h Inauguració de l'exposició El retrat de Dorian Gray
Joves artistes: Marta Sebastià (Xeresa), Josep Avaria (Gandia), Jonathan Bellés (Castelló de la Plana) i David Marqués (Xeraco).
Sala de la Muralla

----
Joves artistes, joves promeses

Marta Sebastià Sala va nàixer el 18 de juliol de 1991 en Xeresa.Va cursar secundària a l'IES Montdúver de Xeraco.Actualment està cursant primer de Batxillerat a l’Institut Maria Enriquez de Gandia.

Assisteix a classes de dibuix des de l’any 2003 a l’Escola Municipal de Pintura de Xeraco,on tots els anys fan una exposició.

Va guanyar el primer premi en el concurs “Contra el Tabac” en l'any 2002.


----

Opinió

En aquesta exposició, joves artistes plàstics volen mostrar al públic els seus treballs. Elegeixen com a motiu principal el rostre humà. No és una casualitat trobar com a motiu de treball un tema que oferisca tantes possibilitats d’expressió en el camp de l’art. Tots els dies, quan ens alcem del llit i comencem la nostra jornada, veiem reflectida a l’espill la nostra imatge, ens preguntem sobre nosaltres mateixa o simplement analitzem amb deteniment cadascun dels trets que defineixen el nostre rostre. Les nostres faccions canvien depenent del nostre estat d’ànim i la imatge observada és retinguda, convidant-nos a dibuixar-la o a pintar-la per tal d’ensinistrar-nos en la disciplina de l’art.

Veient aquestes obres, em venen a la ment els nombrosos artistes que al llarg de la història han realitzat autoretrats des de la seva joventut. Rembrandt ha sigut un dels grans artistes que, a través dels seus llenços, ens ha mostrat l’envelliment del seu rostre al mateix temps que evolucionava el seu estil pictòric.

Alguns pintors expressionistes del segle XX ens han deixat una bona mostra de magnífiques obres amb aquesta mateixa temàtica, veiem en les seves pintures els diferents estats d’ànim que han motivat eixos treballs. Entre tots ells destacaria l'austríac Egon Schiele, extraordinari pintor. L’eix de la seva pintura se centra en la temàtica social i en els nombrosos autoretrats. Els seus quadres deixen constància d’un estil molt personal en el qual la seva mirada penetrant, el fràgil cos i les delicades mans, tot açò realitzat amb tal mestria que ens transmet els moments tant durs viscuts en la seva curta existència.

L’expressivitat de les obres d’aquesta exposició recorden també a un altre gran pintor del segle XX, Francis Bacon. En les seves pintures els cossos i els rostres dels personatges queden desfigurats per vigoroses pinzellades tallants.

Estic segur que aquests joves han begut de les fonts de l’expressionisme, han vist i admirat obres d’aquests pintors i l'observació de les quals no els ha deixat indiferents, han sigut capturats per eixes imatges tan expressives que han provocat una forta empremta en les seves ments. En aquesta exposició han volgut mostrar part de les seves vivències, els seus primers passos com a pintors de moments únics. Cadascú haurà de recórrer, dins de la seva pròpia individualitat, el seu propi camí i les seves obres aportaran, sense dubte, una peça més al gran edifici de l’Art.

Enrique Bofí
Pintor / Catedràtic de dibuix