Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 10 de gener del 2008

El jutge de Castelló no autoritza el tancament del repetidor del Bartolo i qüestiona la legalitat de l'expedient de la Generalitat contra ACPV i TV3

La decisió dóna la raó a ACPV i als seus arguments sobre la feblesa legal de l'expedient sancionador

El Tribunal del Contenciós Administratiu número 2 de Castelló ha comunicat avui a ACPV que denega a la Generalitat Valenciana l’entrada al centre emissor que la nostra entitat té al cim del Bartolo, a la Plana Alta. Segons detalla la resolució judicial, el jutge ha tingut en compte la documentació presentada per ACPV i el fet que l’expedient administratiu de la Generalitat, que sanciona amb 300.000€ la nostra entitat i ordena el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià, estiga recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). De la resolució s’extrau un qüestionament clar sobre la legalitat de l’actuació de la Generalitat Valenciana i deixa a expenses del que resolga el TSJCV una futura decisió.

Aquesta resolució és la segona que es produeix en aquest sentit després que la passada primavera el Jutjat del Contenciós Administratiu de València núm. 2 denegara, el primer intent de tancament per part de la Generalitat del repetidor del Mondúver (Safor). Precisament el Consell ha tornat a demanar l’accés a aquest centre emissor d’ACPV, però el jutjat –ara l’expedient d’autorització ha correspost al Jutjat núm. 4- encara no ha resolt. Des d’ACPV s’espera que aquest jutjat tinga en compte la decisió del jutjat de Castelló en la mateixa línia i també el precedent del Jutjat núm. 2 del Contenciós de València.

Aquesta setmana ACPV destacava en roda de premsa la feblesa legal de la posició de la Generalitat, tres dies després aquesta feblesa s’ha fet palesa amb aquesta resolució, la qual torna a posar en qüestió no només quina és la motivació de la Generalitat sinó també la feblesa jurídica de l’actuació de l’administració valenciana.

Per a ACPV està ben clara la naturalesa política de l’expedient sancionador i la falta de legalitat de l’actuació de la Generalitat.