Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 29 de novembre del 2011

Pep Gimeno Botifarra actua al Casal Jaume I en la presentació del llibre "La veu de la memòria"

Dijous 1 de desembre
20 h Presentació del llibre "La veu de la memòria. Pep Gimeno Botifarra", d'Antoni Martínez Revert

Amb la presència del cantant Pep Gimeno el Botifarra i l'autor del llibre
A continuació, actuació musical de Pep Gimeno el Botifarra i Nèstor Mont.
Sala de Conferències

Pep Gimeno, Botifarra, és una de les figures més importants de la música tradicional. Dedicat a recuperar i a interpretar els cants tradicionals des de fa trenta anys, ha esdevingut un referent en aquest camp, en particular de la música del nostre país. Per això l'escriptor Antoni Martínez Revert n'ha escrit la biografia, publicada amb el títol 'La veu de la memòria. Pep Gimeno, Botifarra'.

El pròleg del llibre, que va acompanyat d'un disc antològic amb dues cançons inèdites, és de l'escriptor Toni Cucarella. De les tres parts del llibre, la primera és dedicada als orígens de Botifarra fins a la publicació del primer disc, passant per l'escola de Danses de Xàtiva i per la feina de camp que tant el van enriquir. La segona fa una relació de la projecció del cantaor, del ressò dels mitjans, de les seves actuacions més reeixides, del reconeixement de crítica i públic i de tots els premis rebuts. La tercera dreça una tipologia dels cants de la Costera, amb inclusió de les lletres.

Fa trenta anys que Botifarra es dedica a recuperar cançons tradicionals, moltes d'aquestes pràcticament oblidades, dels pobles de la Costera, la seva comarca, i de la Vall d'Albaida.