Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 23 de novembre del 2011

Antoni Vidal, Xacal, exposa a la Sala de la Muralla

Divendres 25 de novembre
20 h Inauguració de l'exposició de pintura "Antoni Vidal. Obra recent"

d'Antoni Vidal Escrivà  (Xacal)
Sala de la Muralla
Oberta fins al 23 de desembre 

Toni Vidal (Xacal de llinatge artístic), llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, inaugura la seua primera exposició amb una selecció d’alguna de les pintures més representatives del seu treball.

Xacal és llicenciat en Belles Arts, treballa com a docent a un institut i també imparteix cursos setmanalment a tot aquell interessat en descobrir l’art del pinzell, però aquesta és sols una xicoteta escena dins d’una vida completament lligada, de vegades de manera més conscient i d’altres menys, al món de la pintura.

Des de ben jove son pare, l’artista local Chacal, el va envoltar de les pintures dels clàssics, de pinzellada fina i treballada, i fins arribar a la universitat, on comença, tal vegada, la seua formació més acadèmica. Ha estat sempre a cavall entre la correcció de la pintura dels grans i l'experimentació desencadenada per la seua ment inquieta. La universitat consolida les seues bases, i l’estima per l’art i la seua transmissió el du a cap a l’ensenyament.

Tot aquest recorregut que forma a l’artista es veu reflectit, com no pot ser d’un altra manera, a la selecció d’obres que ha triat per a l’exposició. En elles podrem veure la pinzellada fina i treballada, però també vorem vibrar els colors contrastar amb escenes de línies sòbries on la figura humana quasi sempre està present. En elles i en les seues diferències es veuen reflectides el caràcter d’un artista inconformista, canviant, al qual li agrada experimentar i buscar noves motivacions que l’espenten a enfrontar-se a un llenç en blanc.

Ara es decideix,  per primera vegada, a traure a la llum els seus quadres en una exposició sense més pretensions que la de compartir la seua obra, la seua manera de sentir la pintura,  i enfrontar-la a la mirada de l’espectador desconegut.

David Pons Chaigneau
Historiador de l’Art i fotògraf

---
Antoni Vidal, Xacal com a nom artístic, és llicenciat en Belles Arts per la UPV i actualment professor de dibuix en Secundària. A més, és professor de dibuix i puntura a la Font d'en Carròs.
Exposicions col•lectives:
Escola de Belles Arts, 1998
Alumnes del taller de pintura de la Font, 2002-2011
Bressol d'artistes a la sala de l'ajuntament de la Font, 2002