Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 2 de desembre del 2011

Antoni Martínez traça la veu de la memòria de Pep Gimeno Botifarra


Dijous 1 de desembre es va presentar al Casal Jaume I el llibre d'Antoni Martínez "La veu de la memòria", el qual fa un repàs per la trajectòria musical de Pep Gimeno Botifarra.

El llibre té tres parts: la primera és dedicada als orígens de Botifarra fins a la publicació del primer disc, passant per l'escola de Danses de Xàtiva i per la feina de camp que tant el van enriquir. La segona fa una relació de la projecció del cantaor, del ressò dels mitjans, de les seves actuacions més reeixides, del reconeixement de crítica i públic i de tots els premis rebuts. La tercera dreça una tipologia dels cants de la Costera, amb inclusió de les lletres.

Fa trenta anys que Botifarra es dedica a recuperar cançons tradicionals, moltes d'aquestes pràcticament oblidades, dels pobles de la Costera, la seva comarca, i de la Vall d'Albaida.
En acabar la presentació, Pep Gimeno Botifarrà, acompanya a la guitarra per Nèstor Mont, va fer un repàs als estils tradicionals i populars valencians en un concert de vora una hora de duració.