Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 30 de novembre del 2010

Acció Cultural celebrarà els seus 40 anys amb mobilitzacions per la llengua

L’entitat farà front així a les constants agressions del Govern valencià

També prepara un acte de celebració del 40è aniversari al febrer i la manifestació de la diada del 25 d’Abril, que enguany es farà el dissabte 16 d’abril a València

La celebració dels 40 anys d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el proper any 2011 és un motiu d’alegria per a la nostra entitat. Per això, estem preparant un acte de celebració al febrer en el qual hi haurà un especial protagonisme dels socis i de la gent que ens ha acompanyat durant aquests 40 anys.

Però un aniversari com aquest també és moment de fer balanç. Tal com recollim en el Manifest que acompanya aquesta nota, Acció Cultural fa un balanç positiu dels resultats del treball que hem fet. I així, sense voluntat de ser exhaustius, podem remarcar:
-la presència creixent de la llengua en molts àmbits
-particularment, la presència creixent de la llengua entre els joves, tal com demostra l’eclosió de la música en català
-la fi del debat sobre la unitat des del punt de vista jurídic, gràcies a les sentències guanyades en aquest sentit
-l’existència d’una presència insuficient però real en l’àmbit comunicatiu, gràcies, entre d’altres iniciatives, a la xarxa de repetidors de TV3
-el constant creixement de la nostra entitat, amb una implantació territorial ben important i una forta presència a la ciutat de València, clau del País Valencià.

Però també és cert que ens trobem davant reptes de futur importants. Els Governs del Sr. Camps, que va començar el seu mandat amb la Declaració d’Ares, han demostrat que aquella Declaració era un gest buit, i han impulsat una pràctica d’agressió constant a la llengua i la identitat dels valencians, i un intent de manipulació política d’aquestes amb finalitats electorals. I tot això en un context de progressiu apropament de les societats valenciana i catalana per la via de l’economia, una realitat emergent que és al mateix temps una necessitat urgent com a via d’eixida a la crisi: en aquest sentit, el Govern del Sr. Camps atemptat contra els interessos dels valencians.

Els eixos del nostre treball en 2011 mantindrà les iniciatives consolidades:
1-Articulació del nostre treball per àrees (cultura, territori, memòria, economia, municipalisme, dona...) fet que ens permet arribar a sectors socials molt diversos
2-Dedicació particular a la implicació dels joves, garantia de futur
3-Creixement i implantació territorial de la nostra entitat
4-Treball unitari des del consens i la generositat amb objectius concrets i clars (en aquest sentit la darrera campanya de la Iniciativa Legislativa Popular per TV3 ha estat un exemple exitós)

Però la situació actual ens obliga a prestar una especial atenció a la situació de la llengua i la cultura, i al treball amb els sectors afectats.

Per això estem preparant una sèrie d’iniciatives i campanyes
-per a promoure l’ús social de la llengua en àmbits diversos, perquè hi ha demanda social per a que la normalització s’estenga més enllà de l’ensenyament
-positives, que busquen avanços concrets i no simples declaracions ni manifestos
-que impliquen diferents sectors socials, amb perfils propis

Aquesta mobilització tindrà un punt central en la manifestació que farem el proper dissabte 16 d’abril de 2011, que acabarà amb l’habitual concert.