Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 17 de novembre del 2010

La Safor també és Patrimoni de la Humanitat: tenim castells i cant de la Sibil•la

El Patronat de la Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna felicita el món casteller per la seua declaració de Patrimoni de la Humanitat. La Fundació recorda que a la nostra comarca i al nostre país hi ha moltes colles de Muixerangues que carreguen i descarreguen castells.

En el darrer Correllengua de Gandia, celebrat el passat mes de setembre, van participar en la trobada de cultura popular i en la cercavila pel centre històric les colles de Muixerangues de la Safor i de Pego.

També cal recordar que a la plaça Major de Gandia la colla castellera els Xics de Granollers van carregar un 4 de 8 durant els actes del Correllengua de l'any 2003.

Però l'alegria no s'atura en els castells. El cant de la Sibil•la també té l'honor de ser Patrimoni de la Humanitat, una tradició que a la nostra comarca de la Safor, el pare Vicent Faus, escolapi que va faltar el mes d’abril d’enguany en un accident de trànsit, va introduir el Cant de la Sibil•la a la missa del Gall de l’ermita de Santa Anna en 1979 amb una versió procedent d’un Breviari de la catedral de València de 1533. I actualment, en diferents parròquies de la Safor, com la de Xeraco, també se celebra.

Al Casal de Gandia i per quart any consecutiu, també gaudirem d'aquest Patrimoni de la Humanitat, ja que el Chor de Xeraco interpretarà el Cant de la Sibil•la divendres 17 de desembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Un trozo de Patrimonio de la Humanidad en la Safor, publicada al Levante (18/11/2010)