Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 22 de novembre del 2010

Pena de mort, tortures i presó per ser homoxesuals

El passat dijous 18 de novembre va tenir lloc la 8a conferència del Cicle Drets Humans i Societat Civil que organitza el Casal Jaume I. En aquesta ocasió, Carles Carrillo, coordinador genera,l i Juan Carlos Escudero, vocal de cultura, ambdós del Col.lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor han segut els encarregats de parlar dels Drets Humans des de la perspectiva del seu col.lectiu.

Fins a 10 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans han segut citats per Carles i Juan Carlos relacionats amb temes que han de veure amb la discriminació per motius sexual i les conseqüències negatives de la no aplicació d´estos drets arreu del món. Pena de mort per motius homofòbics, tortures i presó, persecució, matrimonis forçats...episodis que es donen a un nivell global. Han presentat un mapa de la homofòbia en el món, confeccionat per organismes internacionals que lluiten contra la homofòbia fent referència als codis legals dels diferents països i la seua contemplació del fet diferencial.

Han parlat també del tractament interessat i irresponsable que es fa als mitjans de comunicació dels temes relacionats amb l´identitat sexual de les persones, els models masclistes, els rols socials de les dones...amb alguna referència a polítics que parlen de retallar drets ja atorgats per la llei si guanyaren les eleccions i els problemes personals i legals que això suposaria si es portara a la pràctica.

En el torn de debat, s'ha arribat a la conclusió que defendre els Drets Humans de qualsevol col.lectiu en minoria és defendre els drets de tots, parant els avanços de la intolerància i la visió uniformadora i simplista dels éssers humans.