Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 24 de setembre del 2009

Sindicats, partits i associacions presenten a la Safor la Iniciativa Legislativa Popular per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià


Sindicats, partits i associacions han presentat a Gandia, al Casal Jaume I de la Safor-Valldigna la campanya per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià.

Els assistents a aquesta presentació han estat: Migue Puig, de CCOO; Quina Barba, de l'STEPV; Liduvina Gil, del PSPV; Josep Miquel Moya, del Bloc; Joan Cogollos, d'EU; Joan Serra, d'ERPV; Joan Lluís Soler, dels Verds; Delfina Pellicer, de la Fedració de Veïns de Gandia; Mercedes Alcudia, del Col.lectiu LGPB; Pere Martí, de la Penya Barcelonista de la Safor; Manolo Cabanilles, del Col.lectiu de Mestres de la Safor; Miquel Aleixit, del Consell dels Joves de Gandia; Jordi Puig, patró de la Fundació; i Robert Llorca, d'ACPV.

L'objectiu d'aquesta presentació ha estat explicar la Iniciativa de llei proposada a les Corts espanyoles, per a que les emissions de TV3 es puguin rebre al País Valencià.
La iniciativa ja compta també amb el recolzament d'alguns Ajuntaments del País Valencià com Gandia, Simat de la Valldigna, Elx, Xixona, Onda i Callosa d’en Sarrià.

Els responsables d'Acció Cultural del País Valencià (entitat impulsora de la iniciativa) han destacat:

1.- Que el projecte de llei que es presenta no només pretén resoldre l'intent de tancament de TV3 al País Valencià, sinó que també vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec.

Amb l'aprovació del projecte de llei s'aconseguiria un gran repte, ja que seria la primera llei que reconeixeria la unitat de la llengua. L'actual Estatut d'autonomia no reconeix el nom de la llengua catalana, malgrat que són moltes les sentències que s'han dictaminat a favor de la unitat. Per tant, amb l'aprovació de la llei s'aconseguiria el ple reconeixement legal del català com a llengua d'estat i implicaria el primer pas per aconseguir el seu reconeixement a Europa.

2.- La important base legal amb que compta el projecte, tal com es detalla en el preàmbul del projecte de llei. El projecte de llei proposa desenvolupar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, que fou aprovada l'any 1992 pel govern de Felipe González i ratificada per unanimitat durant el govern d'Aznar. A l'article 11.2 d'aquesta carta es diu: “Les parts es comprometen a garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària, i a no oposar-se a la retransmissió d’emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en aquesta llengua. Es comprometen, a més, a garantir que no sigui imposada a la premsa cap restricció a la llibertat d’expressió i a la lliure circulació de la informació en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària”.

3.- La col•laboració entre els territoris implicats (País Valencià, Catalunya, Illes Balears, País Basc i Galícia), tal com es farà explícit durant la campanya.

4.- L'ample suport recollit per part dels àmbits sindical, polític i associatiu, com expressa la presència dels assistents a la roda de premsa. Aquest suport no es limita a una simple adhesió formal, sinó que cada organització ha fet seua la campanya i s'ha compromés a impulsar la recollida de signatures dins del seu àmbit d'influència.

La campanya es concreta en la recollida d'un mínim de 500.000 signatures en el conjunt de l'Estat espanyol durant un període que arriba fins el 24 de març de 2010, i que ha començat ara mateix.

En estos moments la ILP "Televisió sense fronteres" ja compta amb l'adhesió de més de 20 associacions de la Safor.

NOTÍCIES RELACIONADES
Televisión sin fronteras, publicada a Radio Gandia (24/09/09)

Gandia presenta la campaña 'Televisión Sin Fronteras' en la Safor, publicada a Onda Naranja Cope (24/09/09)

Levante (25/09/09)