Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 9 de setembre del 2009

Es presenta la Iniciativa Legislativa Popular 'per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià'

Té el suport de sindicats, partits i associacions

La campanya es concreta en la recollida d'un mínim de 500.000 signatures en el conjunt de l'estat espanyol fins el 24 de març de 2010

Sindicats, partits i associacions han presentat avui a València la Iniciativa Legislativa Popular 'per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià', impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV). L'objectiu d'aquesta presentació ha estat explicar la Iniciativa de llei proposada a les Corts espanyoles, per a que les emissions de TV3 es puguin rebre al País Valencià. La campanya té el suport d'alguns Ajuntaments del País Valencià.

Alguns dels consistoris que hi donen suport són el de Gandia, Elx, Xixona, Onda i Callosa d’en Sarrià. La campanya es concreta en la recollida d'un mínim de 500.000 signatures en el conjunt de l'estat espanyol durant un període que arriba fins el 24 de març de 2010, i que ha començat avui mateix.

Els responsables d'Acció Cultural del País Valencià han destacat, a la presentació celebrada a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, que el projecte de llei que es presenta 'no només pretén resoldre l'intent de tancament de TV3 al País Valencià, sinó que també vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec'. Han afegit que el projecte compta amb 'una important base legal' i que té un ampli suport dels àmbits sindical, polític i associatiu: 'Aquest suport no es limita a una simple adhesió formal, sinó que cada organització ha fet la seva campanya i s'ha compromès a impulsar la recollida de signatures dins del seu àmbit d'influència'.

Un ampli suport social
De fet, en la presentació han assistit un gran nombre de representants dels diferents àmbits socials que donen suport a la Iniciativa Legislativa Popular. Hi eren presents Manolo Picó, secretari de Relacions Institucionals i Cultura de CCOO-PV; Pepa Llorca, secretària de Cultura d'UGT-PV; Macu Gimeno, portaveu d'Intersindical Valenciana i Adel Francés, responsable d'Acció Sindical; Marga Sanz, coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià; Enric Cuenca del Bloc Nacionalista Valencià; Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV); Paco Garcia, portaveu nacional d'Iniciativa pel Poble Valencià; Pura Peris, els Verds del País Valencià; Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet; Lluïsa Cifre, portaveu de Ca Revolta; Alfons Cervera, escriptor; Eliseu Climent, president d'ACPV; Toni Gisbert, coordinador d'ACPV; Mercé Teodoro, advocada d'ACPV; Enric Solà, membre de l'Observatori de Dret Civil Valencià i de la Comissió Promotora de la ILP i Antoni Pérez Gil, lletrat major de l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntament de València i membre de la Comissió Promotora de la ILP.