Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 7 de setembre del 2009

Divendres 11: Inauguració de l'exposició d'Amparo Sigalat

Divendres 11 de setembre
HOMENATGE A LA MURALLA
20 h Inauguració de l'exposició d'Amparo Sigalat "Captar la mirada"
Sala de la Muralla


CAPTAR LA MIRADA

Segurament el vidre siga un dels materials que millor poden representar o suggerir els valors expressiu dels quatre elements, donat que la seua versatilitat en la manipulació ofereix acabats i efectes plàstics de difícil obtenció amb altres mitjans. Així les suggerències que ofereix aquesta matèria permet lectures al marge de la finalitat habitual atorgada al vidre, el qual era fonamentalment utilitzat dintre de les arts decoratives i sumptuàries.
Amparo Sigalat, en canvi, com que comparteix la seua vida creativa íntimament lligada al vidre en totes les seues vessants, ha arribat a fusionar aquest amb altres elements de diferent natura i a la vegada que complementaris, i que ja són propis al seu quefer artístic. Així les arrels, a més a més de recordar-nos el que poden ser els orígens, ens evidencien també l'element terra i el fil ferro ens transporta a la farga i al foc.
És un onze de setembre el dia triat per a inaugurar l’exposició i no és una casualitat. Aquell dia el país que millor representava els valors occidentals del poder del capitalisme visqué i compartí el dolor i la runa. I runa o vestigi és el que hi ha a la Sala de la Muralla. Restes de l'antiga arquitectura militar gandiana amb revalorització i amb memòria històrica per part dels qui sentim el temps, no sols com quelcom que transcorre sinó com un cúmul de vivències protagonitzades no únicament pels guanyadors que han escrit la història sinó pels majoritàriament omesos sempre i que Amparo aprofita com a element imprescindible i únic fil conductor si cal per a intervindre en aquest inquietant espai .
Ara la muralla ja no tanca Gandia ni ens defén ni protegeix de res, ara aquesta runa adquireix el protagonisme com a mitjà evocador i que permet obrir un diàleg entre el passat inert i el present futur amb les instal•lacions que Amparo Sigalat, de manera interdisciplinar mitjançant la fusió de diferents material, la llum i el so, ha creat per captar la nostra mirada.

Joan Millet
24 d’agost 2009