Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 23 de setembre del 2009

Qui llegirà el manifest del Correllengua 2009?


GEMMA PASQUAL I ESCRIVÀ

Va nàixer a Almoines (la Safor) l’any 1967. A sis anys es va traslladar a viure a Gandia, on va estudiar a les Escolàpies. A catorze va tornar a canviar de ciutat; aquesta vegada és la capital, València, l’elegida pels seus pares. Allà va cursar els estudis de tècnic superior en Administració d’Empreses a l’Escola d’Artesans. Tot i que s’estimava més ser periodista, finalment es decideix pel món de la programació, i així és com es fa analista de sistemes a l’empresa IBM.

És una dona compromesa que estima la seua terra i la seua gent. Un dia va decidir canviar de vida donant un nou ús a l’ordinador; en comptes de programaris i comptabilitat, que és el que hi feia fins aleshores, el va utilitzar per a inventar-se històries. Històries fetes especialment per als joves, que són la gent que li agrada més; històries que, a més a més d’entretenir-los, els fan reflexionar sobre algun tema polític, social, cultural o d’actualitat. Sense donar cap missatge moralitzant. Històries que fan que els adolescents raonen, una cosa molt important en els temps que corren. Però, al mateix temps, oferint-los una literatura de qualitat que interesse a totes les edats.

Novel·les recomanables per a joves inquiets, tant pel contingut pedagògic com per la manera en què estan escrites, ja que dibuixen uns personatges pròxims, amb els mateixos problemes quotidians que té l’alumnat. A més a més, el ritme trepidant de què és dotada l’acció dóna frescor al text i fa que el lector o la lectora s’hi puga enganxar des de la primera pàgina.

Gemma Pasqual i Escrivà ha col·laborat en diferents revistes especialitzades en literatura, com ara la revista CLIJ-Cuadernos de Literatura Infantil i Juvenil, la revista Marxa Popular Fallera, la revista Literatures, la revista Caràcters i ha format part del consell de redacció de L’escletxa.

A més a més, és vocal de la Junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, vocal de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes, vocal del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes, membre del PEN català i patrona de la Fundació Reeixida.