Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 20 de febrer del 2012

Més de 15.000 persones omplen els carrers de Castelló per TV3

La convocatòria d’Acció Cultural i Sense Senyal obté una resposta multitudinària

Dissabte 18 de febrer més de 15.000 persones han recorregut el centre de Castelló en resposta a la convocatòria d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la plataforma Sense Senyal per recordar que el País Valencià continua sense poder veure TV3 i que l’absoluta majoria de la societat valenciana vol que aquesta situació es resolga.

La participació ha estat quantitativament semblant a la de la manifestació que va tenir lloc a Castelló ara fa un any en protesta pel tancament, fet que demostra que la reivindicació continua ben viva i que Acció Cultural i Sense Senyal mantenen el poder de mobilització social. I això és particularment meritori tenint en compte el context de convocatòries múltiples en resposta a les retallades en educació i serveis socials i la reforma laboral.

Un any després del tancament de TV3 al País Valencià, el president Camps ja és passat mentre que la nostra entitat no només ha sobreviscut a la persecució política, jurídica i econòmica impulsada per tot un govern, sinó que ha aconseguit que la reclamació de TV3 siga assumida majoritàriament per la societat valenciana (incloent-hi pronunciaments en aquest sentit de nombroses institucions valencianes) i que les vies de solució es mantinguen obertes, malgrat que encara resta per pagar gairebé la meitat dels 800.000 euros que el Govern de Camps ens va imposar per les emissions.

En aquest sentit, Acció Cultural valora positivament el canvi d’actitud del Govern valencià, que ha posat fi a la bel·ligerància que el Govern de Camps tenia contra la nostra entitat, però també entén que ja és hora de passar de la no bel·ligerància a una actitud positiva, de diàleg i de l’impuls de la recuperació de les emissions de TV3 al País Valencià. Ja no hi ha excuses que puguen justificar la continuïtat de la censura: tornar a veure TV3 és possible demà mateix si el president Fabra així ho vol. I si fa el pas, tindrà al seu costat l’absoluta majoria de la societat valenciana, com s’ha vist una vegada més a Castelló.

+info