Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 22 de febrer del 2012

Les danses populars tornen al carrer

Durant quatre dissabtes, s'ensenyaran balls tradicionals valencians a la plaça Jaume I

El grup de danses "Roda i Volta" del Casal Jaume I torna a organitza un taller per a ensenyar les danses populars valencianes a peu de carrer a tota la ciutadania, per segon any consecutiu. El primer taller comença dissabte 25 de febrer, a partir de les 11.30 h del matí a la plaça Jaume I de Gandia.

El taller és gratuït i obert, i comptarà amb la música en directe dels Dolçainers i Tabaleters de la Safor. En aquesta activitat col•labora la Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna.

A partir d'ara, l'últim dissabte de cada mes hi haurà un taller a la plaça Jaume I, del mes de febrer fins al maig.

El grup de danses Roda i Volta del Casal Jaume I es va formar l'any 2006 a partir d'un grup de gent interessada en recuperar les danses populars valencianes a peu de carrer.
Des d'aleshores, "Roda i Volta"  ha participat en les danses que s'organitzen arreu de la comarca de la Safor i comarques veïnes (Oliva, Xeraco, Beniarjó, Dénia, Pedreguer, la Xara) i ha aportat els seus coneixements actuant de manera permanent al Correllengua de Gandia, al Porrat del Raval i a diferents actes puntuals.
La constància i empenta ha fet que components del grup impulsen la creació de més grups on s'ensenya la nostra dansa, com són el grup del CEAM de Roís de Corella, el grup d'iniciació del Casal Jaume I i el grup creat a la Universitat dels Majors de la UV (la Nau Gran).

Les dates del taller de danses són:
•    dissabte 25 de febrer
•    dissabte 31 de març
•    dissabte 21 d'abril
•    dissabte 26 de maig

Lloc: Plaça Jaume I
Hora: d'11.30 a 13 h

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per omplir-me la mirada i deixar-me participar de la Jota de l'Alfarb estan de pas per Gandía l'últim dissabte de febrer. I també veure la vostra dansa de la ciutat i també LA DANSÀ que em porta bells records d'antany...Fins la propera.Núria.