Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 6 de febrer del 2012

L'energia nuclear sí contamina i els seus residus no es poden destruir, només amagar

Vicent Martínez Sancho, expresident d'Acció Cultural, i professor de Física de la Universitat de València, va presentar dissabte 4 de febrer el seu llibre sobre l'ús de l'energia nuclear, amb el qual vol fer públic que aquest tipus d'energia també contamina i els seus residus no desapareixen de la Terra durant milers d'anys.

Facundo Ballester, també professor de la UV; Núria Sendra, editora del llibre i Hèctor Montaner, presentador, van acompanyar Vicent Martínez en la presentació i xarrada del llibre.

L'autor del llibre va explicar que en els tres actes de l'energia nuclear es contamina. En primer lloc, en el procés d'enriquiment d'urani. En segon lloc, en la generació d'electricitat a la central nuclear. I en darrer lloc, en els residus i l'emmagatzematge.

"És fals que les energies nuclears no produeixen CO2, el principal gas que provoca l'efecte hivernacle", va destacar Martínez Sancho. També va dir que el 16% de l'energia que produeixen els països industrials és d'origen nuclear.

Segons els professor Ballester, Martínez Sancho dibuixa una escenari apocalíptic per inquietar el lector si se continua vessants els residus nuclears. "Martínez rebat els tots punts del discurs moral de defensa de les energies nuclears", va resumir Ballester.