Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 19 de desembre del 2011

Joves d'Acció presenten la quarta edició de l’Amplifica’t

Comença la quarta edició de l’Amplifica’t, concurs de grups joves dels Països catalans que canten en català que té com a objectiu la seua promoció, i que està organitzat pels Joves d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Des que es va fer la seua primera edició, el curs 2008/2009, l’Amplifica’t s’ha caracteritzat per ser un concurs que ha apostat per la tecnologia 2.0 i per les xarxes socials com a  forma de promoure entre el jovent la música en català. Així tenim que els grups per poder-se presentar sols ho poden fer emplenant un formulari que es troba a la pàgina web de Joves d’Acció (www.jovesdaccio.cat) i han de tenir el seu propi myspace amb un mínim de 3 cançons penjades i algunes fotos del grup. El termini per poder participar en aquesta edició acaba el 9 de gener de 2012.

Un altre element que ha caracteritzat el concurs ha estat la participació del públic que a través dels seus vots, juntament amb el jurat han escollit els següents guanyadors des de la primera edició: Rapsodes i Arthur Caravan (1ª edició 08/09); Kòdul, Lilit i Dionís i Make Some Are Us (2ª edició 09/10);  Batak i Malnom (3ª edició 10/11).

La novetat d’aquesta quarta edició respecte de les anteriors és que per poder arribar a la final que tindrà lloc el 16 de març a la Sala Simbiosi d’Alzira, s’ha eliminat la fase dels concerts previs en directe. Així la forma d’elecció dels finalistes de l’Amplifica’t 2011/2012 serà, exclusivament a través de les xarxes socials. Tindrem una primera fase on es seleccionaran 5 grups, selecció que farà el Jurat de l’Amplifica’t, una vegada haja escoltat i visionat els myspace dels grups participants, i una segona fase on la selecció dels 3 grups finalistes anirà a càrrec dels seguidors de l’Amplifica’t al facebook que amb el seu vot elegiran un dels 5 grups preseleccionats pel jurat.

Cal dir que els 5 grups seleccionats pel jurat formaran part d’un recopilatori disponible únicament on line i que els 3 grups finalistes a més de poder optar a guanyar la quarta edició de l’Amplifica’t, tindran una entrevista en exclusiva al programa de Ràdio “Llengua Viva”, programa impulsat per la Unitat d’Innovació Educativa de la Universitat de València, fet per estudiants universitaris.

El guanyador tindrà com a premi actuar el 28 de juliol a Vila-real, a la cinquena edició del Jovestiu, junt a grups de reconegut prestigi del panorama musical en català,  El segon guanyador actuarà a l’Aplec de la Plana al mes de setembre.

Panorama Levante-emv: L´Amplifica´t creix