Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 16 de desembre del 2011

La Plataforma convoca una concentració el 21 desembre a les 19 hores davant l'Ajuntament de Gandia en defensa de l’ensenyament públic

NO A LA CESSIÓ DE SÒL PÚBLIC PER A CENTRES PRIVATS-CIS

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna ha acordat convocar una concentració el proper dimecres 21 de desembre, contra la proposta de l’administració de cessió de sòl públic a empreses privades per a la construcció de centres escolars. Els assistents portarem la samarreta per l'educació pública i de qualitat o samarreta negra de la campanya encetada als centres de la safor: els dilluns de dol per l'ensenyament i xiulets per protestar davant l'Ajuntament de Gandia (19 h, Plaça Major). De la mateixa manera s'uneix a la manifestació a València el dissabte 21 de gener en defensa de l’escola pública i contra les retallades que està patint constantment.

La Plataforma està realitzant diverses accions de rebuig a la cessió de sòl públic a les empreses privades per a la construcció de centres d’iniciativa social (CIS), que es concertaran posteriorment. Aquestes accions consisteixen en:
- L'enviament a tots els partits polítics amb representació en els ajuntaments valencians d’un model de moció de rebuig de cessió del seu sòl públic per a aquesta finalitat i acordar que aqueix sòl serà per a construcció de centres públics.
- Una proposta de reunió en les Corts Valencianes amb tots els partits polítics per tal d’incidir en els pressupostos de 2012 i retirar l’article 102 de la llei d’acompanyament dels pressupostos en què s’introdueixen els CIS.
- Concentracions de rebuig a la cessió de sòl públic davant dels ajuntaments de València, Alacant, Castelló, Elx, Dénia, Gandia i Torrent el proper 21 de desembre.

Amb aquestes accions la Plataforma continua amb la campanya encetada el curs passat d’oposició a aquesta iniciativa perquè considera que la construcció d’aquest tipus de centres, els CIS, suposa un fre en la construcció de centres públics, els quals patiran una reducció d’unitats i de professorat per culpa del transvasament d’alumnat de l’escola pública cap a aquests nous centres. A més, aquesta proposta significa un pas més en la privatització de l’ensenyament i una clara priorització de l’ensenyament privat davant del públic per part del govern valencià.

Per tant, la Plataforma insta al govern valencià a retirar aquesta proposta i a garantir places públiques per a tot l’alumnat en totes les etapes educatives amb la construcció dels centres educatius públics necessaris per a atendre aquesta demanda, així com la rehabilitació i millora de les instal•lacions en els centres que així ho requerisquen.

Cartells de la convocatòria
Model de moció de rebuig a la cessió de sòl públic