Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 4 de maig del 2011

ACPV HA PAGAT JA 130.000 EUROS DE LA MULTA PER LES EMISSIONS DE TV3

L’entitat ha recollit, a dia d’avui, 145.000 euros de donacions

El passat 28 d’abril, dijous, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va pagar 130.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes imposades a la nostra entitat per la mateixa Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià i que sumen un total aproximat de 800.000 euros (tenint en compte que es tracta de dues multes que sumen 600.000 euros, més els corresponents interessos i el 20% de recàrrec per no haver pogut pagar dins del termini de pagament dit voluntari).

Aquests 130.000 euros corresponen a les donacions realitzades per persones individuals, col·lectius i organitzacions en resposta a la crida realitzada per ACPV per fer front col·lectivament a una multa que entenem que és injusta i absolutament desproporcionada. Aquestes multes només busquen ofegar econòmicament la nostra entitat, davant del fet que, durant els darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a la qual ens ha sotmès el Govern del president Camps, mogut pel seu desig de censurar una televisió pública de qualitat i en català i, alhora, acabar amb l’entitat que significa un dic de contenció al seu autoritarisme.

Durant els dies posteriors al 28 d’abril, les donacions han continuat, de manera que a hores d’ara ja hi ha recollits 15.000 euros més, cosa que suma –a dia d’avui– 145.000 euros (els 130.000 ja ingressats per la nostra entitat per tal de pagar una part de la multa i els altres 15.000 recollits aquests dies).

D’una altra banda, per commemorar l’èxit de la manifestació del passat 16 d’abril i com a iniciativa per a recollir més donacions, ACPV ha dissenyat un àlbum fotogràfic de l’esmentada manifestació amb les imatges realitzades per participants en aquella mobilització. L’àlbum, editat en format virtual, es pot aconseguir en la web d’ACPV, www.acpv.cat, amb una donació simbòlica de 3 euros, els quals aniran destinats a pagar les multes.

ACPV vol donar públicament les gràcies a totes les persones i col·lectius que fins ara han fet donacions, i fa una nova crida per tal de mantenir-ne el ritme i així poder pagar una multa que amenaça la continuïtat de la nostra entitat i a la qual, obligatòriament, hem de fer front.