Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 20 de desembre del 2010

La Diputació de València menysprea el valencià i menteix

La Diputació de València ha respost a la queixa que va fer la Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna en referència a la discriminació del valencià en els seus serveis. En concret, el Casal Jaume I va denunciar la posada en marxa del Mapa Cultural de la província de València només en idioma castellà, deixant de banda la llengua dels valencians.

Ara la Diputació de València respon "menyspreant" la llengua oficial del País Valencià, que ja que en el seu escrit de resposta intenta equiparar el valencià a llengües forànies, com són l'anglés i el francés. En cap cas, la Diputació de València equipara el valencià al castellà com a llengües oficials del nostre territori. Sempre deixa en un segon o tercer terme el valencià.

A més, en l'escrit de resposta la Diputació menteix. Diu que els productes i serveis del SARC de la Diputació són en valencià. En estos moments, per exemple, el perfil de Facebook de la Diputació està només en castellà. O les notes de premsa que emet la Diputació són també només en castellà.

Però la discriminació del valencià per part de la Diputació que presideix Alfonso Rus ve de lluny. La primera edició de la campanya "La Dipu te beca" es va fer exclusivament en castellà.

La Fundació Casal Jaume I demana a les administracions públiques que complisquen la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, i prioritzen la llengua històrica de País Valencià per a donar-li el prestigi que es mereix. Demanem que el PP deixe de discriminar el valencià.