Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 16 de maig del 2008

L'arribada d'una civilització nova

Joan Iborra va ser l'encarregat de presentar l'autor i de parlar de la novel·.la sobre el rei conqueridor al Casal Jaume I. De Ferran Cremades, Iborra va destacar que ha estat l'únic autor que ha guanyat dues vegades el Premi Sant Jordi i el va descriure com un gran novel·lelista. Del llibre, el professor de Xeraco la va descriure com pausada, tranquil·la, com un homenatge a les quatre grans cròniques, curada en l'ús del castellà, pròxima al lector...

L'autor del llibre de Jaime I el Conquistador, Ferran Cremades, va explicar que la novel·la se centrava en el setge i la caiguda de València, “segurament el fet més important en occident en aquella època”, va dir Cremades. El llibre descriu l'arribada d'una civilització nova, la mudança d'un temps, de la lluita per una religió, però també per unes propietats. El personatge més important del llibre és la ciutat, l'objecte conquerit, i els seus habitants. Cremades va recordar que algun autor de l'època va descriure València “com un jardí venut per traïdors”, en referència als nobles musulmans que van marxar de la ciutat abans de la conquesta.

Jaime I ha estat el fruit de set anys de treball, de lectura de poemes i revistes especialitzades en el món àrab, inspirat en el Llibre del Feits, segons va reconéixer l'autor.

+info sobre Ferran Cremades