Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 23 de maig del 2008

La història d'un grup i d'un país


Hèctor Sanjuan, autor del llibre Del Sud: El País Valencià al ritme d'Obrint Pas, va comentar en la seua presentació que el llibre explica la història del que ha passat al país en els últims 20 anys a través del grup de música. “La música en valencià ha estat oblidada per les institucions públiques, pareix que no existeix, però alhora veus que els concerts estan plens i no para d'haver-hi actuacions”, va comentar el periodista Sanjuan.

A la presentació, que va tindre lloc al Casal Jaume I, també hi va estar l'altre autor del llibre, Antoni Rubio, i dos components d'Obrint Pas: el xirimita, Miquel Gironés, i el cantant, Xavi Sarrià.

Miquel Gironés va reivindicar la força actual que té la xirimita als grups de música en valencià: “Als anys 70, la dolçaina estava quasi desapareguda. Hi ha hagut un gran esforç per recuperar-la, gràcies per exemple a Al Tall”. Obrint Pas usa instruments tradicionals valencians per a fer ska, regea, fandangos o malaguenyes amb “un toc modern”. “Es tracta de transportar al futur la música tradicional. Volem que la dolçaina siga un instrument normal als grups”, va explicar Gironés.

El cantant del grup, Xavi Sarrià, va elogiar la tasca del grup de música en valencià, Odi, que són de la Safor.

En acabar la presentació, van ser molts els joves que es van apropar als autors del llibre i als membres del grup per a què els signaren els llibres.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones!!
Només volia fer una correcció sobre el tema de ODI, ja que ahí posa que són de la Safor, en cuant sóm de La Vall d'Albaida.
No sé si Xavi es va equivocar o a estat una confusió, pero no pasa res! A la Safor també hhi han molts bons grups de música en valencià!

Res més, aixo era!

Salut i sort!

Anònim ha dit...

eehhh, ke Odi no es de la Safor, es de la Vall d'Albaida, de Albaida concretament!!!

Anònim ha dit...

sols dir que Odi no es de la Safor, es de la Vall d'Albaida

Unknown ha dit...

Sí, ha sigut una confusió, però tenim entés que hi ha un membre del grup que és de la Safor. Per això de la confusió de la part pel tot.

De totes maneres, avançar-vos que ODI actuarà al Correllengua 2008 de la Safor.

Anònim ha dit...

Disculpats quedeu, perque sino....jejejeje.

Vinga salut i continueu amb la feina!!!! Endavant companys!!

Salutacions de Odi!!