Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 9 de maig del 2008

Exposició fotogràfica de Josep Escuin

Divendres 9 de maig
20 h Inauguració de l'exposició de fotografia Díptrics de Josep Escuin
Sala de la Muralla
Oberta fins al 31 de maig

DESCRIPCIÓ CONCEPTUAL
Díptrics és un treball basat en l'entorn en el qual viu, conec o visite. Paisatge, arquitectura i l'ésser humà són els elements reflectits en aquest treball. Díptrics és una sèrie de conjunts formats per dues fotografies i un text.

És un treball en constant procés, en el qual cada fotografia reflecteix un sentir, una abstracció o extracció de la realitat circumdant, característica per altra banda pròpia del mitjà fotogràfic. Cada imatge arreplega en la seua bidimensionalitat una percepció estètica i sensorial de l'entorn.

En aquesta obra, el desenvolupament expositiu adquireix una gran importància, doncs és en la presentació del treball i la seua disposició en la sala on es conformen els diptrics i es construeix el sentit complet. L'obra no existeix com conjunt fins que s'exposa en la sala, és allí on es construeix el díptric, quan l'espai entre els elements adquireix importància i provoque la interacció i el diàleg entre les imatges i el text, de manera que siga l'espectador qui construïsca les associacions fent possible la multiplicitat de sentit i provocant sensacions diverses. Per tant la sala és el gran bastidor sobre el qual es construeixen els diptrics. El diàleg i la contaminació contextual que es produeix al disposar les fotografies i el text constitueixen la idea fonamental que preval en aquesta sèrie. Situem l'espectador davant tres aproximacions a l'obra, una amb cada fotografia considerada individualment, altra percepció es produeix amb la contaminació contextual al veure les dues imatges i finalment, el text ofereix la possibilitat fonamental d'una tercera percepció, la més complexa i rica en suggeriments i matisos.

Considerant la fotografia com una apropiació i manipulació de la realitat que ens embolica, utilitze el text que completa els diptrics amb el mateix plantejament conceptual que la fotografia. El text està format per l'apropiació i recopilació de títols musicals aliens en principi al món de la fotografia

Com hem indicat al principi, Diptrics és un treball en constant procés, un procés que es va iniciar al maig de 2002. L'autor, l'entorn i la fotografia com mitjà d'expressió i generació de sentit, són els tres pilars conceptuals sobre els quals se sosté aquesta dilatada sèrie.


DESCRIPCIÓ TÈCNICA
Totes les fotografies estan fetes amb una Hasselblad de format mig 6x6, s'ha utilitzat com material sensible pel·lícula positiva, posteriorment es realitza l'escanejat i ajustament de les imatges seleccionades.

La impressió es realitza en procés lamba, amb una dimensió de cada imatge de 100x100 cm muntada en marc negre.

Josep M. Escuin Ruiz. València 2006