Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 24 d’abril del 2008

LES ENTITATS, ELS SINDICATS I ELS PARTITS VALENCIANS PARTICIPARAN EN LA MANIFESTACIÓ D’ACPV


Els assistents a la roda de premsa ha convocat la manifestació del dissabte 26 d'abril, que eixirà de les portes de l'IES Jorge Juan, a Alacant, a les 18 h, amb el lema "Alacant sí! Volem TV3!", lema que combina la defensa de llibertat d'expressió i la pluralitat informativa, amb la de la integritat del País Valencià i el rebuig a la política del PP d'estimular la separació d'Alacant de València i de castigar econòmicament, mediambiental i socialment aquest territori.

En aquest sentit, Eliseu Climent, president d'ACPV, ha recordat que ACPV ja va convocar una manifestació l'any 1995 a Alacant amb el lema "Alacant és important", i que també aquesta vegada s'espera una participació multitudinària.

Toni Gisbert, coordinador d'ACPV, ha recordat l'amplitud dels suports a la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià: 204 ajuntaments, prop de 400 associacions i entitats de tots els Països Catalans, i més de 30.000 aportacions individuals per a poder fer front a la multa de 300.000 € imposada per la Generalitat Valenciana impliquen un suport social importantíssim, al qual cal sumar el de les entitats, sindicats i partits presents.

D'altra banda, Toni Gisbert també ha recordat que 2 dels 3 jutjats provincials (els de València i Castelló) no han autoritzat l'entrada de la Generalitat valenciana en els repetidors d'ACPV, fet que també confirma que el posicionament d'ACPV té una base legal.

Pel que fa a la manifestació, Toni Gisbert ha informat que l'obrirà la Colla Dolçainers Sant Antoni (que ja va estar en la manifestació de 1995), i que el recorregut farà dues parades: una davant del Mercat Central per recordar el bombardeig feixista d'Alacant del 1938 (més de 300 víctimes), i una segona a la plaça dels Estels per recordar la mort de Miquel Grau el 1977. Totes dues parades són un símbol de la defensa de la llibertat i de la democràcia per part d'ACPV.

En la pancarta inicial de la manifestació hi aniran representants d'Alacant i les comarques del sud dels partits (PSPV-PSOE, EUPV, BNV, IPV, ERPV, ElsVerds-Esquerra Ecologista), sindicats (UGT, CCOO, Intersindical Valenciana) i entitats (Consell de la Joventut d'Alacant, i d'altres) que s'ha adherit a la convocatòria, a més del president d'ACPV, Eliseu Climent.

+info