Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 28 d’abril del 2008

20.000 persones a Alacant sota el lema "Alacant sí"


La participació va superar les expectatives més optimistes: més de 20.000 persones, la immensa majoria de les quals provinents d’Alacant i les comarques del sud del país, van omplir els carrers alacantins el passat 26 d’abril. La manifestació l’obrien la Colla de Dolçainers de Sant Antoni, i els Negrets i els Tornejants de l’Alcúdia. Immediatament després, anava la primera pancarta, portada pels representants de la Federació Llull (els presidents d’ACPV i Òmnium Cultural, i el vicepresident d’Obra Cultural Balear), la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes d’Alacant, l’Associació Cívica per la Normalització del Valencià, i els representants locals del PSPV-PSOE, EUPV, BNV, IPV, ERPV, UGT, CCOO i STEPV...

La manifestació –convocada amb el lema “Alacant sí! Volem TV3!”- va recollir en l’estació de tren els membres del Tren Jaume I, que arribaven a Alacant amb 4 hores de retard (el tren va estar més de 3 hores aturat prop de Xàtiva, per una avaria que, novament, va posar de manifest el greu dèficit d’infraestructures que pateix la connexió Alacant-València-Barcelona i la manca d’inversió en aquest eix per part del Govern espanyol, malgrat la seua importància econòmica i el volum de passatgers que mou diàriament), i durant el seu recorregut va fer dues emotives aturades: una, davant del lloc on va ser assassinat Miquel Grau, i una altra davant el mercat central, per homenatjar les víctimes del feixisme espanyol.

La manifestació va acabar davant la plaça de bous, on Joan Miquel Rovira (president del Consell de la Joventut d’Alacant) i Toni Gisbert (coordinador d’ACPV) van llegir el manifest de convocatòria.

En acabar la mobilització, 5.000 joves van omplir totalment el recinte on va tenir lloc el concert posterior, amb les actuacions d’Antònia Font, La Troba Kung-Fu, Betagarri, la Gossa Sorda, i Mugroman.

La jornada va acabar sense cap incident, en un clima lúdic i amb una participació molt alta, fet que van remarcar tots els diaris de l’endemà.

+imatges