Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 9 de maig del 2012

Quatre ramaders expliquen l'experiència de la transhumància en terres valencianes

Divendres 11 de maig
20 h Xarrada "La transhumància valenciana en primera persona"
Amb els ramaders: Jesús Beneito (Agres), Miquel i Vicent Conejero (Petrés), i Juanjo Muñoz (Bonrepós i Mirambell)
Presenta Anna Gomar, veterinària
Sala de Conferències

Web de Transhumàncies valencianes 

Explicaran els beneficis i l'abast de futur que tenen la ramaderia extensiva en general, i la activitat transhumant en particular per tal de garantir la sobirania alimentària pel que fa a la ramaderia a les nostres terres.

Tal i com vam fer ara farà un any, a la seu del Casal Jaume I d'Ontinyent, tractarem de conscienciar el personal de la importància que té per al nostre paisatge i per a la preservació de flora i fauna, així com per a la prevenció d'incendis i l'avançament en la sobirania alimentària, la recuperació de la ramaderia tradicional extensiva.

Tot i això, el que més ens preocupa i així ho palesarem durant la xarrada, és la recerca del necessari relleu generacional. El món rural valencià i més concretament el ramader pateix un perillós envelliment de les gents que hi treballen. Per això és tan important per a nosaltres l'apropament dels ramats a les noves generacions urbanes i per això, des de Transhumàncies Valencianes maldem per facilitar l'acompanyament i ajuda als pastors de qualsevol persona que, des del més absolut desconeixement, vulga viure aquesta experiència única.