Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 2 de maig del 2012

La manifestació del 25 d’Abril desafia la pluja i torna a omplir els carrers de València

Malgrat la intensa pluja, Acció Cultural celebra la diada del País Valencià

18.000 persones han desafiat avui la intensa pluja que ha caigut des de dues hores abans de l’inici de la manifestació de la diada del 25 d’abril, que avui ha recorregut el centre de València. Tot i que el mal temps ha restat molta gent a l’acte, Acció Cultural ha valorat molt positivament que, en les pitjors condicions climatològiques possibles, la convocatòria haja reunit una xifra tan important de gent.

La manifestació l’obria una pancarta amb una frase de Joan Fuster (“O ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble”) portada pels representants de les organitzacions d’estudians BEA, SEPC, Acontracorrent i AES, precisament en l’Any Fuster (50è aniversari de la publicació de “Nosaltres, els valencians”).

A continuació, una segona pancarta amb el lema “Sí a la nostra llengua” era portada per Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià; Paco Molina, secretari general de CCOO-PV; Pepa Llorca, secretària de política social i lingüística d’UGT-PV; Vicent Mauri, portaveu d’Intersindical Valenciana; Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana; Javi Pérez, tresorer de FAPA; Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral El Micalet; Enric Valero, coordinador de Ca Revolta; Jordi Bosch, membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural (associació cultural de Catalunya amb la que Acció Cultural forma –junt amb Obra Cultural Balear- la Federació Llull); i Antònia Font, de l’Assemblea de Mestres i Professors en Llengua Catalana de les Illes Balears.

Precisament ha estat Antònia Font qui ha començat l’acte final de la manifestació, per denunciar les polítiques regressives del Govern balear en matèria de llengua i cultura, i reclamar la solidaritat de la resta de territoris del domini lingüístic català. A continuació, els representants dels estudiants han pres la paraula, i finalment el representant d’ACPV ha donat pas al cantant Pau Alabajos, qui ha interpretat dues cançons i ha reclamat la reobertura de TV3 al País Valencià.

La manifestació, tot i la pluja, ha tingut un to lúdic i un ambient festiu, i mostra la consolidació d’aquesta convocatòria, impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

+ imatges