Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 3 de maig del 2012

El Parlament de Catalunya demana que TV3 es veja al país valencià, que s’anul•len les multes a ACPV i que el parlament espanyol aprove la ILP

Ahir, dimecres 2 de maig, la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya, va aprovar una moció que expressa la posició de la institució, i dels partits que en formen part, en relació a la via de solució de la censura de TV3 al País Valencià i la persecució econòmica que ha patit i pateix ACPV per defensar la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa.

La moció coincideix en la posició de la nostra entitat en els tres punts claus del conflicte: primer, la necessitat de recuperar les emissions de TV3 al País Valencià i la responsabilitat en aquest sentit dels Governs valencià i espanyol; segon, el caràcter injust i discriminatori de les multes contra la nostra entitat, un fet d’una gravetat extraordinària en el context europeu; i tercer, la via de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” que és pendent de tramitació parlamentària al Congrés espanyol, gràcies a les 651.650 persones que li van donar suport i van fer possible que es mantingués una via de solució oberta.

La moció va ser aprovada amb els vots positius de CiU, PSC, ICV, ERC i SI, i amb l’abstenció del PP.

ACPV agraeix al Parlament de Catalunya i als partits que en formen part el seu suport, i demana al Govern valencià que responga a la mà estesa per part del Parlament de Catalunya des d’un clima de diàleg. I precisament l’actual context, en el que el mateix partit governa a València i a Madrid, hauria de facilitar la reobertura de les emissions, l’arxiu de les multes i la legalització de les emissions per la via de la ILP.

TEXT DE LA MOCIÓ APROVADA
El Parlament de Catalunya:

1. Fa constar la seva satisfacció per l’acord que ha permès normalitzar l’arribada de canals de TVC a la Catalunya Nord, i expressa el desig de que s’adoptin les mesures tècniques necessàries per garantir l’arribada dels esmentats canals a tot el territori de la Catalunya Nord.

2. Expressa la seva sorpresa i indignació pel fet que , a diferència del que succeeix a la Catalunya Nord, no s’hagi trobat cap solució per normalitzar la recepció de TV3 al País Valencià, quan es compleix el primer aniversari de la interrupció de les emissions.

3. Exigeix que l’Estat espanyol i la Generalitat valenciana resolguin d’una vegada la possibilitat de recepció recíproca de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya, i insta al Govern de la Generalitat a realitzar les gestions pertinents per aconseguir-lo.

4. Insta al Govern a realitzar totes les gestions possibles davant deciutadans i ciutadanes.

5. Insta al Congrés de Diputats a tramitar i les institucions competents per a sol·licitar l’anul·lació o la reducció al mínim de les sancions imposades a l’associació Acció Cultural del País Valencià, i que estan ajudant a sufragar milers i milers de discutir la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres”, presentada amb el suport de més de cinc-centes mil signatures.