Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 28 d’octubre del 2011

"El regionalisme és una ideologia funcional per l'Espanya jacobina i centralista"

Dijous 27 d'octubre es va presentar al Casal Jaume I el llibre de Vicent Flor sobre el blaverisme al País Valencià. "Noves glòries a Espanya" és el relat social i polític del nostre país des de la transició fins als nostres dies.

Ignasi Mora, presentador de l'acte, va explicar que aquest llibre serveix per entendre millor les relacions entre valencians i catalans i descriu un conflicte "avorrit i insistent". Mora creu que l'anticatalanisme encara està ben viu.

Per la seua banda, l'editor de "Noves glòries a Espanya", Vicent Olmos, va voler aclarir que l'extrema dreta va intentar boicotejar la presentació del llibre a l'Fnac de València, però no ho va aconseguir, "el llibre es va presentar". Segons Olmos, "el Partit Popular ha assumit este regionalisme banal, que és un espanyolisme excloent".

Vicent Flor, autor del llibre, va comentar que una part del llibre està escrit a la Safor, a un apartament de Daimús davant de la mar. "El blaverisme és una ideologia, que va més enllà dels símbols, i que funciona per a unes classes socials i per a l'Espanya jacobina i centralista. És una ideologia populista que va atacar les persones amb més capital intel•lectual per a minar els líders d'opinió", va explicar Flor.

L'autor del llibre creu que el PP és l'hereu del blaverisme: "El PP ha guanyat 18 eleccions consecutives, ha sabut connectar millor amb una part de la societat valenciana". Aquest regionalisme, però, no és exclusiu del Partit Popular, ja que ha penetrat en algunes institucions valencianes, com Canal 9, el model de la qual es va implantar en l'època socialista".