Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 15 de gener del 2010

Presentació de la Iniciativa Legislativa Popular "Televisió Sense Fronteres" a Pamplona


Les associacions Eusko Ikaskuntza, Euskaltzaindia, Kontseilua i Acció Cultural del País Valencià van fer públic ahir en roda de premsa conjunta a Pamplona la seua decisió d'impulsar la recollida de signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular davant el procés de desaparició d'Euskal Telebista a Navarra ( l'apagada analògica ja ha començat i està previst que culmine a abril, ara per ara no està prevista la seua substitució per TDT de forma que a partir de maig no es podrà veure Euskal Telebista a Navarra).

Jose Mari Velez de Mendizabal en nom d'Eusko Ikaskuntzaha expressat el suport de la seua institució a la inicitiva i ha fet una crida a la societat navarra i basca a participar en la campanya de recollida de signatures. A més, ha anunciat que faran arribar plecs a tots els seus associats.

Per la seua banda,  Andres Iñigo en representació d'Euskaltzaindia ha reiterat el suport de la Real Acadèmia de la Llengua Basca a la iniciativa.

Xabier Mendiguren, president de Kontseilua, ha anunciat que les més de 40 entitats i associacions que formen part d'aquesta federació d'associacions participaran en la recollida de signatures i que es posaran en contacte amb els partits i sindicats de Navarra i País Basc per aconseguir la seua adhesió i participació en la campanya.

Finalment, Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural del País València, ha informat de la situació actual de la campanya i del fet que ja s'han aconseguit més de 300.000 signatures i ha agraït a les associacions i institucions basques i navarreses el seu suport a la campanya fet que farà possible arribar a les 500.000 signatures necessàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
Notícia a Vilaweb
Notícia a Kontseilua
Notícia a  Eusko Ikaskuntza