Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 18 de gener del 2010

Marxa contra el tancament del repetidor de TV3 al Montdúver


ACPV i la Fundació organitzen una protesta este dissabte amb l'actuació de Pep Botifarra

L'amenaça sobre el tancament del repetidor de TV3 al Montdúver, que dóna cobertura a la Safor, continua. Per això, en plena campanya de recollida de signatures, ACPV i la Fundació Casal Jaume I han organitzat una marxa reivindicativa per a recordar que el tancament del repetidor del Montdúver està als tribunals i que la Generalitat Valenciana està tancant repetidors, com és el cas de la Carrasqueta.

Este dissabte 23 de gener hi ha una marxa al Montdúver, a les 11 del matí, per a recordar esta situació i recollir signatures de la ILP "Televisió sense fronteres". Al cim del Montdúver i als peus del repetidor de TV3 actuarà Pep Gimeno "Botifarra".

Cal recordar que a la Safor ja s'han recollit més de 20.000 signatures per TV3, i el global de la campanya porta 300.000 signatures, ara bé, perquè el Parlament espanyol debata la ILP fan falta mig milió de signatures.

Fem memòria
El maig de 2006 la Generalitat Valenciana va obrir un expedient sancionador on es demanava el tancament del repetidor de TV3 al Montdúver i una multa de 300.000 euros. ACPV va recórrer l'expedient davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el qual va dictar sentència el 2008 dient que l'expedient era ajustat al dret. Tot seguit, ACPV va recórrer la sentència al Tribunal Suprem, i ara està pendent el recurs de cassació.

Al mateix temps, la sentència del TSJCV era executiva, la qual cosa volia dir que la Generalitat Valenciana podia tancar el repetidor de TV3 a la Safor en qualsevol moment, però han de demanar permís a ACPV per a entra-hi. ACPV no ho va autoritzar i el jutjat també li va donar la raó a ACPV.

Altres repetidors del País Valencià es troben en la mateixa situació que el del Montdúver, com és el cas de Perenxisa i Bartolo. Altres, com la Carrasqueta, ja estan tancats i ha deixat sense cobertura de TV3 a les comarques d'Alacant.