Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 8 d’octubre del 2009

El Col·lectiu de Mestres, sempre en la primera línia en la lliuta per l'escola pública, democràtica i valenciana


Dimecres 7 d'octubre el Col.lectiu de Mestres de la Safor va organitzar la primera xarrada per a celebrar el seu 30 aniversari. Va reunir al voltant d'una taula redona el primer president del Col.lectiu Antoni Martí i l'actual president Manolo Cabanillas. També hi van participar l'inspector d'educació i impulsor del Col.lectiu Diego Bejarano i la professora d'Història de l'Educació M. Carme Agulló.

L'actual president del Col.lectiu Manolo Cabanillas va fer un repàs als 30 anys d'història d'este moviment de renovació pedagògica: ha organitzat més de 10 trobades d'ensenyants, ha coorganitzat l'Escola d'Estiu Marina Safor, que porta 25 edicions, ha tirar endavant durant 15 anys una casa de la Natura a Vilallonga, ha editat material didàctic, ha participat en ponències, seminari i cursos per explicar el seu treball...

"Però si hi ha un projecte del qual ens sentim orgullosos és el de continuar en primera línia en la lliuta pe aconseguir una autèntica escola pública, democràtica i valenciana. I això no li agrada al govern", va explicar Cabanillas. Des dels primers governs del PSOE fins a l'actual del PP, el Col.lectiu ha patit persecucions polítiques, i fins i tot, personals, com l'exemple de Marifé Arroyo quan treballava a Barx o amb Batiste Malonda.

Manolo Cabanillas també va denunciar que tant els governs del PSOE com del PP han denegat ajudes econòmiques per realitzar activitats. Cabanillas es va preguntar en veu alta: "O és que algú dubta que el no reconeixement de les nostres activitats o el no obtenir subvenció de la Conselleria és el preu que estem pagant per haver estat en la primera línia en les plataformes en defensa de l'escola pública, convocant concentracions contra la nefasta política educativa del conseller Font de Mora i del president Camps?"

NOTÍCIES RELACIONADES
"El Col·lectiu de Mestres ha sufrido persecución política", publicada al Levante (09/10/09)

30 años de renovación pedágogica en la Safor, publicada al Levante (08/10/09)

Tres décadas para consolidar el pacto educativo en la Safor, publicada a El Mundo (08/10/09)

El Col.lectiu de Mestres de la Safor celebra el seu 30 aniversari, publicada a Safor Guia (08/10/09)