Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 26 de juny del 2009

Valencians il·lustres


La presentació del llibre “Biografies parcials” de Xavier Serra, al Casal Jaume I de Gandia, va servir per recordar i homenatjar les persones que van fer una tasca important pel País Valencià. Segons l'editor de llibre, Vicent Olmos, “el llibre ens mostra algunes persones que han transcendit per la seua feina, que han gastat una part de la seua energia en fer país”.

Olmos va explicar que “Biografies parcials” té algunes semblances amb el llibre de Josep Pla “Homenots”. El llibre de Xavier Serra explica les vides de l'autor de “Crim de Germanies” Josep Lozano; el fundació de la cooperativa Consum i de Caixa Popular Josep Maria Bessó; l'estudiós de la poesia d'Ausiàs Marc Robert Archer; el pintor Manuel Boix; i de Francesc Pérez Moragón i Lluís Aguiló, els quals van estar al Casal.

Pérez Moragón havia sigut director de la Gran Enciclopedia de la Región Valenciana i del setmana el Temps. I Lluís Aguiló ha sigut el primer lletrat major de les Corts Valencianes, i actualment és secretari de l'AVL. Segon va explicar Aguiló en la presentació del llibre, el nacionalisme valencià, ara i abans, ha tingut més influència social que pes polític, en gran part a causa de la llei electoral.

L'autor de “Biografies parcials” Xavier Serra va avançar que està preparant altres dos volums sobre més personatges valencians, en total seran 24 biografies, amb l'objectiu “de connectar les noves generacions amb les anteriors”.