Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 22 d’abril del 2009

Dimecres i dijous: CICLE SOBRE NACIONALISME VALENCIÀ


Dimecres 22 d'abril
20 h Projecció del documental “Ser Joan Fuster”
i venda de llibres i cd.
Sala de Conferències

---


Dijous 23 d'abril
CICLE SOBRE
NACIONALISME VALENCIÀ
20 h Presentació del llibre “Acció Valenciana”
amb l'autor Santi Vallés
Sala de Conferències

El 8 de març de 1930, un grup d’universitaris valencians, entre els quals es trobaven Emili Gómez Nadal, Sanchis Guarner, Antoni Igual Úbeda i Francesc Carreres i de Calatayud, desafien el directori militar del general Dámaso Berenguer i funden Acció Cultural Valenciana. Des de les pàgines d’Acció Valenciana, el seu òrgan d’expressió, aquella entitat aspira a convertir-se en l’avançada del redreçament identitari valencià.
A partir d’una descripció minuciosa, el present estudi fa una radiografia profunda del periòdic
Acció Valenciana com a mitjà de comunicació, alhora que situa en perspectiva les claus inter­pretatives de l’ideari de la publicació i la com­plexitat del seu discurs ideològic a través de l’anàlisi dels debats que la recorren. Des d’un punt de vista lingüístic, l’estudi de Santi Vallés permet reconstruir una part important del procés previ a l’aprovació de les Normes de Castelló, així com el debat suscitat a l’entorn de la creació d’una acadèmia de la llengua.

SANTI VALLÉS CASANOVES
(L’Alcúdia, 1967)
Filòleg i assagista, ha sigut professor de la Universitat de València i és tècnic de promoció lingüística de la Generalitat Valenciana i membre de la Unió de Periodistes Valencians. Com a periodista, ha exercit de corresponsal, redactor, col·laborador i crític literari en diversos mitjans de la premsa escrita. Com a investigador, ha publicat monografies sobre llengua i literatura i treballs de caràcter etnogràfic i sociològic, com ara El rebost de la memòria (2002) o Digues blau cel (2002). Especialitzat en l’estudi del valencia­nisme polític i cultural del segle xx, és autor de la biografia Josep Lluís Bausset. Converses amb l’home subterrani (Premi de la Generalitat Valenciana al llibre millor editat de l’any 2000). En la mateixa línia d’investigació encetada amb l’estudi que ara veu la llum, actualment treballa en l’elaboració d’una tesi doctoral sobre Adolf Pizcueta i la seua participació en les publicacions valencianistes de la dècada de 1930.