Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 3 de novembre del 2008

Exposició d'Elena Garcia


Exposició fotogràfica “Solo de ida”d'Elena Garcia
Sala de la Muralla
Oberta fins al 27 de novembre


“Solo de ida”
‘Com els antics quaderns de bitàcora, les fotografies d'Elena Garcia-Juan reviuen experiències i descobriments de viatges. Canvia l'escenari – Mèxic, Londres, València,…- com canvia l'oceà però, com sap la gent de mar, tot roman unit per la mirada’.

“Solo de ida” és el títol d'un conte de l'autor austríac Thomas Bernhard. Aquesta sèrie de fotografies està realitzada durant un viatge pel nord d'Àustria i la República Txeca en el 2003. De nou un viatge. Els meus viatges, d'anada i volta, es converteixen a través de la fotografia en menuts diaris visuals que transgredeixen la meta de cada viatge. En aquest projecte, “la volta” ve de la mà de l'espectador que tanca el procés interpretant aquest diari.

Elena Garcia-Juan
Alcoi, 1974. Va estudiar fotografia a València, ciutat en la qual viu i treballa. Ha participat en mostres col·lectives com “Museo Alternativo” (1996); “Cinco años de ciclo experimental de Fotografia de Valencia” (2000); i “Jocs Florals a Cavanilles”, (2005).

Entre les seues exposicions individuals destaquen: "La Marina" (1998); i "Vora Riu" (2007), projecte seleccionat en el programa Descombrimientos PhotoEspaña 2003. En 2001 el seu projecte "Boca del Cielo" va obtenir una ajuda del Ministeri de Cultura per a l'edició del catàleg. El projecte "Hola Elena" va ser finalista en el V Seminario de Fotoperiodismo de Albarracín (2005) i va obtenir el premi en el Abierto de Fotografía de Almansa (2007). A l'abril de 2008 ha presentat la mostra "Return Tiquets" en la galeria Space 2410 de Wakayama, Japó.