Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 10 de gener del 2008

Exposició El secret de Dorian Gray: David Marqués

Divendres 11 de gener
20 h Inauguració de l'exposició El retrat de Dorian Gray
Joves artistes: Marta Sebastià (Xeresa), Josep Avaria (Gandia), Jonathan Bellés (Castelló de la Plana) i David Marqués (Xeraco).
Sala de la Muralla


-----
Joves artistes, joves promeses
David Marqués Serra naix el 17 de novembre de 1988 en Gandia. Cursà secundària entre el 2000 i el 2004 en l’IES Montdúver de Xeraco i , posteriorment es desplaçà a l'IES Maria Enriquez de Gandia per tal de cursar els 2 cursos de la modalitat d’art. En 2006 ingresa en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València, on actualment fa el segon curs.

Quant al seu estudi artístic cal dir que del 1999 fins el 2004 ha assistit a clases de l’Escola municipal de pintura de Xeraco participant durant aquest període en totes les exposicions organitzades per aquesta (una cada any). Ha sigut autor de les il•lustracions del llibre de la rondalla “La serp de la venta” (2007) any en el que també participà en la exposició col•lectiva comemorativa dels 300 anys de la batalla d’Almansa “El crit del maulet”.

Actualment, David està inmers en diversos projectes com la exposició “La dansa macabra”.

-----
Opinió
“L’artista deu ser cec a les formes “reconegudes” o “no reconegudes”, sord a les ensenyances i als desigs dels seus temps.
Els seus ulls han de mirar cap a la seva vida interior. Aleshores sabrà utilitzar amb la mateixa facilitat els mitjans permesos i els prohibits”
V.Kandinsky

Aquest catàleg recull el treball d’un grup de companys, estudiants de Belles Arts que es van plantejar dur a terme un projecte que els vinculara col•lectivament; la representació d’allò que ens sembla més pròxim, l’escenari íntim amb el que tots contem, la nostra identitat, el nostre retrat i el retrat d’aquells que ens envolten.

En totes les societats del món, el retrat ha estat una de les formes d’expressió artística més populars i perdurables.

Malgrat que genèricament parlem del retrat com si es tractara únicament de la fotografia del rostre d’un subjecte; la seva essència, com ja ens han demostrat els artistes en moltes ocasions, va molt més enllà.

Mitjançant el retrat es pot representar no sols la personalitat del model, sinó que podem descobrir el temps en el que va viure, captar l’univers interior de la persona i mitjançant tot açò, reflectir al propi artista.

Totes aquestes anotacions em serveixen per a senyalar que aquest gènere pot ser un dels més populars i atractius dins de l’art, però no per això és una tasca fàcil per a l’artista.

Així doncs, voldria transmetre a David, Josep, Jonathan i Marta (estudiant de primer de batxillerat artístic) l’enhorabona pels seus treballs plens de sinceritat i esforç, que reflecteixen la força i l’energia pròpia de cadascun d’ells.

Mònica Pérez
Llicenciada en Belles Arts