Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 6 de març del 2012

Divendres: Sico Fons presenta el seu darrer llibre al Casal Jaume I

Divendres 9 de març
20 h Presentació del llibre "Genocidi (in)visible" de Sico Fons
(Voliana Edicions, 2012)
Presenta Agustí Cerdà, president d'ERPV
Amb la presència de l'autor del llibre.
Sala de conferències

En aquest “món feliç” hispànic són sobreres certes vel∙leïtats lingüístiques com la dels catalanoparlants, els bascos o els gallecs. I no en parlem de les pretensions d’autodeterminació, perquè llavors ja seria com obrir la capsa de Pandora. Així doncs, heus ací que el problema de sempre, per a nosaltres, és el següent: la pertinença tant si volem com si no a un Estat que ens vol assimilar o, fins i tot, eliminar, si més no culturalment i lingüística (…) Que aquest exemplar servesca, almenys, com a mostra representativa de què no tothom ací ha estat abduït per la potència uniformadora dels veritables enemics de la democràcia, la pluralitat política i cultural i, per descomptat, de la nostra llengua.

“Amb Sico tenim un autèntic dimoni per a la dreta valenciana més espanyolista i anticatalana. Un seguidor del seu mestre Joan Fuster i per tant satíric, rigorós, i de poble catalanoparlant, li costa de parlar en públic i li agrada la conversa, igual que el mestre de Sueca. Segueix el seu manament d’escriure de l’actualitat, per a què hi haja lectura actual, tot i que Sico, llegint molt els clàssics, sembla no tenir-los tan presents, em recorda més Josep Pla i com aquest, és un escriptor que no emigra i defensa el producte propi, àdhuc en el menjar. En conclusió, després de cinquanta anys de Nosaltres els Valencians tenim una actualitat de com som i que ens fan els nostres governants: rapinyeu governant, sou fartons de vida llarga que mai voleu acabar, com diria Al Tall. Nosaltres els valencians acabem presentant un llibre, Genocidi (in)visible, que va obrint pas.” (Del pròleg de Jaume Talens)

Sico Fons (Tavernes de la valldigna, País Valencià) ha publicat L’udol de la sirena, Històries de la Vall, La mort de la sirena, Els crits de la follia, Infants adormits, el recull de relats Parelles imperfectes, Portes tancades, El desfici dels herois i Un estiu a l’infern. Alguns dels seus treballs han estat premiats en diferents certàmens literaris  com ara, el VII Certamen de Cuentos “al margen”, l’XI Concurs de Narrativa de Capdepera, Mallorca, el III Premi Literari de Constantí, Tarragona, la 2a edició del Premi Nacional de Microrelats “El Basar”, el XVI Concurs de Conte Curt Antoni Gomila-Bartomeu de Montuïri (Mallorca), l’XI Premi de Narrativa Curta “Tinet” o el Premi Soler i Estruch amb el recull de relats “Humors agres”. Ha publicat articles en la cartellera Turia, el diari Levante, el Temps, l’Avui, Micro o L’Avanç i és col·laborador habitual de La Veu de la Valldigna, El Punt, la revista Quinzedies de la Safor, Infosafor i Gandia Express.