Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 26 de setembre del 2011

La defensa de la llengua dels valencians omple els carrers de Gandia en el Correllengua de la Safor 2011


Fotos Àlex Oltra


Més d'un miler de persones reivindiquen el llegat dels escriptors Enric Valor i Sanchis Guarner en la cercavila de cultura popular

La Safor va encendre dissabte 24 de setembre la FLAMA del Correllengua 2011 que recorrerà les poblacions dels País Valencià per reivindicar el valencià, el català de tots, com va dir Enric Valor.

El Correllengua de la Safor va començar amb la Trobada de cultura popular i la cercavila pels carrers del centre històric de Gandia, on més d'un miler de persones van acompanyar la flama de la llengua i els Dolçainers i Tabaleters de la Safor, els grups de dansa Roda i Volta del Casal i Uxola de Pego, les muixerangues de la Safor i Cullera, la xaranga 2x4 i el correfoc dels Dimonis Fem Fredat de Simat.

A la plaça del Prado, es va repartir el manifest del Correllengua, on es reivindica que el valencià siga "la llengua d’integració de les persones que han vingut d’altres països i continents, a la recerca d’una nova vida entre nosaltres". Josep Piera va recordar els escriptor Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner, "dos mestres", i els poetes Teodor Llorente i Joan Maragall.

Tot seguit es va servir un sopar per a 300 persones sota la coberta del Prado i va començar l'actuació del grup de música folk Xerinola. A continuació van actuar els grups de la Safor King Kong Boy i Desgavell. La nit del Correllengua 2011 va acabar amb la música més reinvidicativa d'Eina i el seu himne.

La Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna i ACPV volen agrair la participació de milers de persones en l'edició d'enguany del Correllengua i l'actuació dels grups de cultura popular i dels grups de música del concert.


NOTÍCIES RELACIONADES
Levante (25/09/2011)
SaforGuia (26/09/2011)
Las Provincias (27/09/2011)

Notícia a TeleSafor (mínut 09.47)

2011-09-26 NOTICIAS A LA HORA from TeleSafor on Vimeo.