Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 25 de febrer del 2011

Les danses ixen al carrer


El grup de danses "Roda i Volta" del Casal Jaume I organitza un taller per a ensenyar les danses populars valencianes a peu de carrer a tota la ciutadania. El primer taller comença dissabte 26 de febrer, a les 11 del matí a la plaça del Prado de Gandia.

El taller és gratuït i obert, i comptarà amb la música en directe dels Dolçainers i Tabaleters de la Safor. Aquesta activitat compta amb la col•laboració del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia i la Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna.

A partir d'ara, l'últim dissabte de cada mes hi haurà un taller a la plaça del Prado.

El grup de danses Roda i Volta del Casal Jaume I es va formar l'any 2006 un grup de gent interessada en recuperar les danses populars valencianes a peu de carrer.

Des d'aleshores, "Roda i Volta"  ha participat en les danses que s'organitzen arreu de la comarca de la Safor i comarques veïnes (Oliva, Xeraco, Beniarjó, Dénia, Pedreguer, la Xara) i ha aportat els seus coneixements actuant de manera permanent al Correllengua de Gandia, al Porrat del Raval i a diferents actes puntuals.

La constància i empenta ha fet que components del grup impulsen la creació de més grups on s'ensenya la nostra dansa, com són el grup del CEAM de Roís de Corella, el grup d'iniciació del Casal Jaume I i el nou grup creat a la Universitat dels Majors de la UV (la Nau Gran).

Les dates del taller de danses són:
•    dissabte 26 de febrer
•    dissabte 26 de març
•    dissabte 16 d'abril (l'últim cap de setmana és Pasqua)
•    dissabte 28 de maig
•    dissabte 25 de juny

LLoc: Plaça Pardo
Hora: 11:30 a 13h