Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

El documental Roda la Mola s'estrena a Almoines

El dijous dia 7 d’octubre s’estrena el documental Roda la Mola a la Casa de la Música d’Almoines a les 19:30 hores.

Va ser a finals de l’any 2008, quan la productora gandiana Tramuntana Produccions va començar aquest projecte, amb Maria Llinares com a directora i Mireia Mas com a guionista del documental.

El projecte naix motivat per les inquietuds que l’equip de Roda la Mola comparteix per la lluita per la normalització del valencià a la nostra societat i més en concret a l’escola al País Valencià, que és el tema que tracta a fons el documental.

Roda la Mola ha comptat amb el recolzament i col•laboració de Escola Valenciana al llarg de tot el projecte, al igual que amb el col•lectiu de Mestres de la Safor. Una part important del rodatge s’ha dut a terme al col•legi pùblic El Castell d’Almoines, per aquest motiu la presentació i primera projecció del documental es farà a aquesta població de la comarca de la Safor, que comptarà amb la presència de l’equip de rodatge, pares, mestres i institucions.

El fil conductor del documental són les entrevistes que Mireia Mas, amb l’ajuda de l’equip de rodatge, va fer, durant quasi un any, a mestres, pares i personalitats relacionades amb l’educació i la llengua. Per tant, Roda la Mola mostra des de diferents punts de vista la situació que es viu a les escoles valencianes i els anys de lluita que precedeixen a la situació actual.

Roda la Mola vol mostrar aquest món d’il•lusió i lluita que envolta l’escola en valencià de la mà d’aquelles persones que el fan possible.

Es pot trobar informació sobre el documental i la agenda de projeccions en el blog de Roda la Mola.

Per a més informació o per a una reunió contacte per favor amb Patricia Gadea, productora del projecte, al teléfon 615468567 o per email a tramuntanaproduccions@hotmail.com