Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 27 de setembre del 2010

Els actes del Correllengua tornen a omplir els carrers de Gandia per reivindicar la llengua i la cultura valenciana

Més de 3000 persones participen als concerts de Verd Cel i la Gossa Sorda


Correllengua 2010 Gandia


Correllengua 2010- Suso Morant


Enguany, el Correllengua 2010, que organitza la Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna i ACPV, ha tornat a omplir els espais públics de la ciutat de Gandia. El tret de sortida el va donar l'humorista Xavi Castillo, que va repassar la política valenciana a través dels seus actors més importants, com Paco Camps, Rita Barberà o Jorge Alarte. Xavi Castillo va aplegar més de 1000 persones i la plaça del rei Jaume I es va quedar petita la vespra del Correllengua.

Dissabte 25 de setembre, el dia gran del Correllengua, la plaça del rei Jaume I va acollir la Trobada de Cultura Popular Valenciana amb les muixerangues de la Safor i Pego; els grups de dansa popular Roda i Volta del Casal i Raval i Vila d'Oliva, la Colla de Dimonis Fem Fredat de Simat; els Porrots de Silla i els dolçainers i Tabaleters de la Safor. Tot seguit, en la cercavila pel centre històric de Gandia es va afegir la xaranga Molinillo Grau Band. Més de 1000 persones van reivindicar la llengua i la cultura valenciana, i van criticar les retallades al valencià que fa el govern de Camps.

Carles Valor, nét d'Enric Valor, va ser l'encarregat de llegir el manifest del Correllengua. Valor va recordar la figura del seu avi com "un exemple ferm de defensa del nostre valencià, del català de tots... un exemple de defensa constant i incansable en tots els àmbits i en tots els moments de la vida".

Després de sopar, l'homenatge a Raimon que va protagonitzar el grup de música d'Alcoi Verd Cel, i ritme de la Gossa Sorda van tancar la nit del Correllengua 2010 amb la presència de més de 3000 persones que van omplir de festa la plaça del Prado.

L'organització vol agrair la col•laboració dels grups de cultura popular i de música que van participar al Correllengua 2010 i a l'Ajuntament de Gandia.

VÍDEOS

NOTÍCIES RELACIONADES
Levante (26/09/2010)
Safor Guia (27/09/2010)
Gente de la Safor (27/09/2010)
Gente de la Safor (30/09/2010)