Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 21 de juny del 2010

Mirant a El Salvador

Obri la conferència Toni Martí, d´Intermón-Oxfam, fent una referència  sobre la idoneïtat del nom “Mirant al Sud”, encara que afegeix que hui en dia s'ha de mirar a tots els costats perquè les mancances de tot tipus es troben per tot arreu.

Clara Redondo explica que l'ONG  naix de l'amistat entre amigues amb inquietuds semblants, fa només dos anys. A continuació ens parla sobre la necessitat d'educar en Drets Humans. Tracta de concretar el  concepte i la importància de la Declaració Universal dels Drets Humans destacant algunes de les seues característiques: els Drets Humans són innats  a l'ésser humà, són irrenunciables, absoluts, incondicionals, inviolables...I són requeriments morals i fonts d´una ètica que els estats, els governats i els ciutadans hem de conèixer i fer complir.

Tot no acaba en la Declaració de 1948, degut al caràcter progressiu dels Drets Humans. En 1989 es declaren i es concreten els Drets dels Xiquets, sent els Estats Units i Somàlia els únics països que no acaten els resultats de la Convenció.

Begonya Martí ens fa una introducció sobre la temàtica de l'explotació infantil en el món i en concret sobre l'explotació sexual infantil, instaurada com un comerç tolerat en certes zones portuàries d'El Salvador. Es en este país on es desenvolupa l´acció solidaria de Mirant al Sud, dins d´altres programes  i projectes en col•laboració amb l´Ong salvadorenca “Huellas”.

Sense insistir massa en esta dolorosa temàtica, Begonya Martí ens parla de les conseqüències que l´abús sexual produeix en els infants, els quals es transformen en adults insegurs, dependents i amb problemes d'identitat.

Finalment, després d´un animat debat amb el públic, queda una pregunta en l´aire: Hi ha interès per part dels governs per interferir i fragmentar l´acció de les Organitzacions No Governamentals? És clar que posar en evidència les lacres socials no és una tasca  “políticament correcta” per a una certa classe de política.