Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 16 d’abril del 2010

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA EL 24 D’ABRIL PER DIR “JA N’HI HA PROU!”

Dijous 15 d'abril es va celebrar al Teatre del Raval el primer acte "Ja n'hi ha prou" que organitza ACPV a diferents municipis del País Valencià per animar el públic a assistir a la manifestació del 24 d'abril.

Robert Llorca, d'Acció Cultural, va explicar que ja n'hi ha prou de corrupció i regals a polítics, de manipulació i censura a Canal 9, de destrucció del Cabanyal, de discriminació del valencià. Al mateix temps, Llorca es va mostrar optimista perquè la pressió popular ha ajudat a canviar aquests aspectes negatius, com la decisió d'aturar els enderrocs del Cabanyal o la recollida de 500.000 signatures per a continuar veient TV3 al País Valencià.

Tot seguit, Joaquina Barba, representant de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Safor, va explicar la discriminació del valencià en l'administració pública, on només 1,2% de les places tenen el requisit lingüístic. Per la seua banda, Joan Siscar, de la coordinadora d'Ampes de Gandia, va animar a participar en la consulta popular que se celebrarà el 6 de maig per a demanar canvis en la política educativa del govern valencià.

Pluja Teatre va posar la nota d'humor amb la representació de l'obra "Tinc una pregunta per vosté, senyor Felip V".