Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 1 de març del 2010

Imatges del concert d'Òscar Briz


El divendres 26 de febrer es va celebrar la segona edició del Tirant de Cançó. Aquesta iniciativa d’Acció Cultural del País Valencià pretenia que la música en català omplira tots els racons del País Valencià. I ho va aconseguir.

Des del Sud amb Clara Andrés a Alacant, i Senior i el Cor Brutal i els Arthur Caravan a Elx, fins al Nord de la mà de Feliu Ventura a Onda i Els Amics de les Arts a Vinaròs, la música en la nostra llengua ressonà amb força. Oferí també l’oportunitat a centenars de persones d'escoltar la música de Quimi Portet a Alcoi, Òscar Briz a Gandia, Miquel Gil a L’Eliana, Batà i Hugo Mas a Xàtiva, i El Petit de Cal Eril a València. En total onze concerts a nou ciutats diferents.

La qualitat musical i escènica de les propostes, la càlida i nodrida acceptació per part del públic, el ressò aconseguit als mitjans de comunicació, però sobretot el sòlid i efectiu entramat de complicitats entre entitats municipals, músics i auditoris, va fer de la nit del 26 de febrer de 2010 una data per recordar. De fet, la intenció dels organitzadors és que es recorden aquests concerts i per aquest motiu editaran en uns dies un audiovisual en què es recullen els millors moments dels onze concerts realitzats.

“Crec que l’èxit d’iniciatives com aquesta ens tindria de fer deixar-nos de qüestionar quina és la situació de la música en català al País Valencià, i començar a apel·lar a l’escàs interés dels nostres governants i de la majoria dels promotors musicals privats per aquests músics, doncs no mostren només una nul·la sensibilitat respecte la llengua pròpia del nostre país, sinó una pobra capacitat per valorar la qualitat de les propostes culturals, i amb això una manca evident de professionalitat” anotava el divendres Sandra Obiol, responsable del Tirant de Cançó i coordinadora del Centre Ovidi Montllor.

Per la seua banda Toni Gisbert, coordinador d’ACPV, es congratulava per l’èxit de la iniciativa hereva d’un treball constant en el suport amb la música, però també amb altres manifestacions culturals,en la nostra llengua: “El Tirant de Cançó és una bona mostra del nostre compromís com a entitat amb la música en català, un compromís que no és nou sinó que ve de lluny, i al Tirant convergeixen tots els esforços fets en aquesta línia de treball”.

Esperem doncs una tercera edició del Tirant que recorrega el nostre territori amb la força de les cançons.