Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 10 de març del 2010

Dijous: Tercera xarrada sobre Drets Humans i Societat Civil


Interessant conferència que ens han ofert dos persones que viuen de prop la manca de drets humans més elementals en quant a condicions bàsiques de vida, com són l´habitatge, el menjar, la sanitat... i fins i tot, l´aigua potable.

Roberto Costa, gandià que ha passat els últims 28 anys a Equador, ha donat una visió dels Drets Humans des del punt de vista cristià, marcant una diferència entre catolicisme i cristianisme. Per la seua banda, Jose Luis Ferrer, de l'ONG Globalmón, ha parlat apassionadament del dret més bàsic, el de l´existència.

Jose Luis ha dit que la causa de la misèria no es troba en el subdesenvolupament, sinó en l'HIPER-DESENVOLUPAMENT dels països industrialitzats. És una forma d'analitzar les coses que ve a coincidir amb els conceptes de desenvolupament sostenible o el concepte de decreixement del qual parlen les organitzacions ecologistes.

La misèria és un pecat social, diu Roberto Costa. I la misèria té unes causes i uns culpables, ve a dir Jose Luis Ferrer. Els drets no poden quedar sobre el paper. En les societats on impera la misèria, el primer que suprimeixen són els drets. I moltes vegades són els antics colonitzadors els qui ho fan.

José Luís va posar l'exemple de França, que va la primera nació que va proclamar els Drets Humans en la Revolució. Va dir que "la França que coneixen els africans no és la mateixa que coneixen els europeus".