Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 23 de setembre del 2008

Mostra de cultura valenciana

Enguany, al Correllengua de Gandia hi participen sis grups de la comarca que representen la cultura valenciana. Divendres 26 de setembre. La Cercavila començarà a les 19 h des de la plaça del Rei Jaume I, recorrerà el centre històric de Gandia i acabarà a la plaça del Prado. Com tots els any, encapçala la cercavila les torxes de la llengua.

----
MUIXERANGA DE LA SAFOR
Som una colla de gent, de totes les edats, que des de l'any 2002 recuperem a la Safor la tradició (perduda a la comarca ara ja fa més d'un segle) d'alçar Torres Humanes. Aquestes torres són de diferents estructures i alçades, i es monten amb música de tabal i dolçaina.
Els assajos els fem els dissabtes de 18 a 20 h al gimnàs del poliesportiu de Gandia. Aquells que esteu interessats en vindre a fer muixeranga podeu consultar el calendari d'assajos i actuacions a la
nostra web: www.muixerangalasafor.com
Sou tots benvinguts!
FEM PINYA!

DOLÇAINERS I TABALETERS DE BELLREGUARD
L'Associació de Dolçainers i Tabaleters de Bellreguard naix per promocionar la dolçaina i tabal, així com la seua música tant popular que ha arribat fins els nostres dies. Actualment, l'escola té més de 60 alumnes. Hem promogut i participat en els balls del Corpus, potenciant la dansa i el folklore típic valencià.
El director actual de la Colla és Paco De Domingo, el qual va iniciar els estudis musicals al Conservatori de música “Mestre Vert” de Carcaixent.

ASSOCIACIÓ DE DOLÇAINERS I TABALETERS DE LA SAFOR
L'associació Dolçainers i Tabaleters de la Safor es constitueix ara fa 10 anys amb l'objectiu de promocionar activitats de caràcter cultural, recreatiu i festiu relacionades amb la dolçaina i el tabal. El grup ha viatjat fora de les nostres terres mostrant un poc de la nostra tradició.
A més, acaba d'enregistrar el seu darrer disc en directe plasmant en ell tot el treball realitzat des dels seus inicis.

ASSOCIACIÓ MUSICAL L´ALMOINA- ALMOINES
Va començar el curs 1987-1988 quan un grup de gent va proposar la creació d´una Associació Musical en el poble d´Almoines.
El dia 11 de setembre de 1993, vam poder fer realitat el somni de tota aquella gent, tant músics com directiva, que feia quatre anys que treballaven perquè al poble hi hagués una banda de música.
L´Associació musical l´Almoina es va iniciar amb 84 alumnes a l´escola de música, i 58 d´ells ja formaven part de la banda.

COLLA DE DIMONIS FEM FREDAT DE SIMAT
La idea de poder crear una colla va sorgir pel Setembre del 1999, però no es va fer realitat fins l'onze de Desembre de 1999, que va ser quant realitzarem el nostre primer correfoc. Des d'aquell dia fins avui no ha passat gaire temps, però el temps que ha passat ha estat molt intens.
El nostre espectacle comença amb una pasacarrer de foc i música que s'ajusta a les condicions del lloc, combinats amb uns quants aparells preparats per donar-li emoció i diversió al públic que ens segueix, per altre lloc els dimonis corren pel carrer fins a topar amb el gran ceptrot (gran aparell giratori) i després acompanyen a la bicicleta en el seu camí (cal dir que la bicicleta es l'aparell amb més èxit) i ja arribem al final on molins i espigues donaran pas al gran final. Tot el trajecte va acompanyat de Guirnaldes (cordes penjades pels carrers). Durant tot l'espectacle podreu sentir la Dolçaina i el tabalet, és el nostre conjunt de músics que ens acompanya.

GRUP DE DANSA ROÍS DE CORELLA
El grup de dansa Roís de Corella participa de nou al Correllengua convertint-se així en la novena vegada consecutiva que intervé. Aquesta associació cultural s'ha anant consolidant durant tot aquest temps i l'any que ve celebrarà el seu desé aniversari.