Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 15 de setembre del 2008

Aplec de la Plana


Ha començat el compte enrere per a l'Aplec de la Plana, el 19 i 20 de setembre començarà a Vila-real la festa del jovent que s’estima la seua comarca, les seues arrels i la seua cultura. Cada cop falta menys, també, per a l’únic acte unitari que es celebra al nord del País Valencià, des del Camp de Morvedre fins als Ports, integrant a la major part de les associacions juvenils, polítiques, esportives i culturals de la Plana Baixa que s’estimen aquesta terra.

L’Associació Cultural Aplec de la Plana som una organització totalment independent, no vinculada a cap partit polític ni a ningun altra associació, de caire juvenil i amateur, però hem aconseguit aplegar al voltant d’un mateix projecte entitats com Joves d’Acció (ACPV), la Penya Esportiva Estel Groc, el sindicat SEPC, l’Assemblea de Joves de la Plana Baixa (CAJEI), Maulets, JERPV o el BLOC JOVE entre d’altres.

Enguany sera la quinta edició d’una festa que ja s’ha organitzat a Vila-real i en altres localitats com Borriana, Alqueries o Almenara, que tan sols pretén donar a conèixer i promocionar la nostra cultura, donant una visió no només des de la tradició sinó també amb tota la modernitat i el dinamisme del nostre temps, amb un ventall d’activitats ben variat, amb conferències, teatre i activitats infantils, dinars i sopars populars, cercavila amb dimonis, gegants i dolçainers, però sobretot amb concerts i molta, molta festa.

Aquesta edició és, possiblement, en la que més temps i recursos hem invertit per crear una programació que es repartirà entre el Casal Jaume I, el saló d’actes de la Caixa Rural i el Casal de Festes, rica i diversa, oberta a tots els públics i gratuïta, en la que destaquen conferenciants com l'Èric Bertran o Josep Botella (Secretari General de la Unió de Llauradors), el teatre infantil a càrrec d’Splai Castelló, o el correfocs de la Diabòlica de Morvedre, però sobretot el final de festa amb sopar popular i cinc concerts consecutius gratuïts i en valencià, de grups com Cesk Freixas, Malagäna, la Gossa Sorda, Almorranes Garrapinyaes o Josep Lluís Notari.

Però si voleu conèixer millor encara totes les activitats no dubteu en consultar els horaris que us hem preparat:

EL DIA 19-09-08

-19:30: Presentació de l’Aplec de la Plana i conferència “Perspectives de la Citricultura” a càrrec de Josep Botella, Secretari General de la Unió de Llauradors i Ramaders. A la sala d'actes de la Caixa Rural Vila-real.

EL DIA 20-09-08

-11:00: Activitats Infantils: Animació, tallers i l'espectacle teatral: “L’Elixir de l’Alegria”, a càrrec d’Splai Castelló. A la plaça de Mossén Ballester (al costat dels Lluïsos).

-12:30: 'Lo riu és vida! Resposta a les agressions que pateix l'Ebre'. Conferència amb els representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) sobre la problemàtica mediambiental dels transvasaments i els recursos hídrics. Al Casal Jaume I.

-14:00: Dinar popular al Casal Jaume I.

-15:30: Conferència a càrrec d’Èric Bertran, autor del llibre 'Èric i l'Exèrcit del Fènix'. Al Casal Jaume I.

-16:30: Conferència sobre el Pla de Bolonya, que portarà per títol: 'Què és realment el procés de Bolonya?' Amb Francesc Miralles, responsable de política educativa del sindicat estudiantil SEPC. Al Casal Jaume I

-20:30: Cercavila amb correfocs a càrrec de la Diabòlica de Morvedre, les danses populars de l'Anguila i els gegants d’Splai Castelló. Des de la plaça del Llaurador fins el Casal de Festes, per l'avinguda d'Alemanya.

-21:30: Sopar popular i fira d'entitats col·laboradores, seguit dels concerts de: Josep Lluís Notari, Cesk Freixas, Malagäna, Almorranes Garrapinyaes i la Gossa Sorda. Totes aquestes activitats es celebraran al Casal de Festes i amb entrada gratuïta.

Així que no us ho penseu més , esteu totes i tots convidats i convidades a participar amb nosaltres de l’Aplec de la Plana. Us esperem.

Què visca l’Aplec i que visca la Comarca!

Xavi Ochando
Coordinador de l’Aplec de la Plana

Per més informació contactar amb Xavi Ochando al 650661547 o xavi_ochando@hotmail.com

També podeu consultar la nostra web: www.aplecdelaplana.cat o el blog oficial de l’Aplec: www.aplecdelaplana08.blogspot.com