Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 17 de juny del 2008

Internet: influència limitada però creadora de comunitat


El Casal Jaume I de Gandia va ser l'escenari d'una trobada de mitjans digitals escrits en català. Hi van participar representants de Vilaweb Gandia, Pàgina 26, L'Avanç, Llibertat.cat i InfoSafor. Núria Cadenes, periodista de la revista El Temps va ser l'encarregada de presentar l'acte, la qual va recordar una frase de Vicent Partal: “Els mitjans de comunicació creen més nació que no els estats”.


Francesc Vila, periodista, veí del Grau de Gandia i fundador de l'edició de Gandia de Vilaweb, va explicar que l'objectiu d'este mitjà és situar Gandia i la Safor en l'espai comunicatiu en català. Després de cinc anys de funcionament, el repte que té Vilaweb, segons Vila, és obrir-se a la societats i els col·lectius o morir-se.

Com a representant de Pàgina 26 hi va assistir Enric Gil, també fundador del mitjà. Gil va explicar que “penjar” més notícies no significa tindre més visites. Va informar d'una enquesta sobre mitjans digitals: només el 5% dels internautes visiten pàgines en valencià.

Per altra banda, Carles Benítez de Llibertat.cat va comentar que els mitjans en català no competeixen entre ells, més bé es complementen. “Llibertat.cat vol donar una visió de país, de nord a sud, és una manera de visualitzar la nació catalana”, va dir Benítez, el qual va posar l'exemple de la MAT de Catalunya i l'alta tensió de la Valldigna, una mateixa problemàtica en llocs diferents.

Per últim, Joan Faus d'InfoSafor, va opinar que els mitjans de comunicació digitals tenen una influència limitada, però són llegit pels líders d'opinió. A més, segons Faus, internet és un mitjà barat, senzill i que no fa falta gran infraestructura. Ara InfoSafor ha donat el pas al paper, un camí que la majoria de mitjans fa a l'inrevés.

L'Avanç va delegar la paraula en Vicent Company, de Valldigna Som i Serem, el qual al final de l'acte va lliurar uns obsequis als ponents.

+info
La influència dels mitjans de comunicació digitals: Vilaweb-Gandia, publicat a InfoSafor

Llibertat.cat participa en el debat "Influència dels mitjans digitals en català" a Gandia, publicat a Llibertat.cat

Divendres a Gandia, article d'opinió d'Enric Gil(Pàgina 26)

El perfum de la tarongina i la influència dels mitjans digitals, opinió de Francesc Vila (Vilaweb Gandia)

Trobada de Mitjans digitals en Català al Casal Jaume I de Gandia, publicat a l'Avanç