Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 23 de juny del 2008

ELS JOVES D’ACPV EXIGEIXEN LA LLIBERTAT PER AL POBLE TIBETÀ


Joves d’ACPV i una quinzena d’entitats, joventuts de partits polítics i sindicats, han exigit aquesta vesprada a la Plaça de l’Ajuntament de la Ciutat de València la llibertat del poble tibetà, després de la repressió patida a mans de les autoritats xineses durant els darrers anys.


Els joves d’ACPV han aprofitat la proximitat amb la inauguració dels Jocs Olímpics de Pekin per exigir a les autoritats internacionals i al COI que s’ature la repressió contra el Poble Tibetà i es garantesquen els drets humans en aquell indret.

L’acte organitzat per Joves d’Acció Cultural del País Valencià, i al qual s’han adherit el Bloc Jove, Joves Socialistes, JERPV, Joves amb Iniciativa, BEA, Intersindical Valenciana, Joves d’UGT, Joves Anarquistes (UGT) Ca Revolta, Sortits de Res, les penyes esportives Penya Tòtil i Estel Groc, s’ha desenvolupat en un caire festiu i reivindicatiu amb una performance en què els joves activistes han escenificat l’atac sistemàtic als drets humans al Tibet.

Amb aquesta acció les organitzacions esmentades volen denunciar “la hipocresia i la irresponsabilitat de la comunitat internacional, que malgrat conèixer exactament el que ocorre en aquesta regió sota domini de la Xina, ha mirat cap un altre costat”. I han recordat en especial al govern espanyol “que els pobles i les persones estan per damunt dels interessos econòmics i de mercat. Està clar que no volem que el Tibet torne al sistema feudal en el que es trobava immers abans de la revolució xinesa però tampoc es pot consentir que l'assassinat 1.200.000 persones, la destrucció de 6.000 temples i monestirs i l’exili de més de 130.000 tibetans se’ns passen per alt només per la conveniència de celebrar uns Jocs Olímpics en un país o en un altre”.

Llegiu el comunicat