Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 12 de març del 2008

La justícia rebutja per segona vegada el tancament del repetidor del Mondúver

Dos tribunals diferents del Contenciós Administratiu de València han denegat l'entrada a la Generalitat en menys d'un any

El Tribunal del Contenciós Administratiu número 4 de València ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que denega a la Generalitat Valenciana l’entrada al centre emissor que l’entitat té al cim del Mondúver, al terme municipal de Xeresa (Safor). Segons detalla la resolució judicial, la jutgessa ha tingut en compte la documentació presentada per ACPV i el fet que l’expedient administratiu de la Generalitat, que sanciona amb 300.000€ la nostra entitat i ordena el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià, estiga recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Precisament, el gener passat aquest tribunal va suspendre cautelarment la multa econòmica fins que no hi haja sentència en ferm.

La resolució del Contenciós Administratiu número 4 de València és la segona que es produeix en aquest sentit després que la passada primavera el Jutjat del Contenciós Administratiu de València núm. 2 denegara l’accés en el primer intent de tancament per part de la Generalitat del repetidor del Mondúver. I la tercera, si tenim en compte que el 10 de gener passat el Contenciós Administratiu número 2 de Castelló de la Plana va resoldre de la mateixa manera pel que fa a l’intent de tancament del repetidor d’ACPV al Bartolo (Plana Alta).

Una vegada més, una decisió judicial evidencia la feblesa legal de la posició de la Generalitat Valenciana pel que fa a les emissions de TV3 –i de C33, 3/24 i 300– al País Valencià. Malgrat això, però, la Generalitat continua l’ofensiva contra la totalitat de repetidors que possibiliten l’arribada del senyal d’aquests canals a les comarques valencianes. Un exemple, aquesta setmana la Direcció General de Promoció Institucional de la Generalitat ha donat a ACPV tres dies per marcar voluntàriament “dia i hora” per al tancament dels repetidors de Perenxisa (Horta), Alginet (Ribera Alta) i la Llosa de Ranes (Costera). Si ACPV no fixa voluntàriament el moment del tancament la Generalitat demanarà l’autorització judicial per a procedir al cessament forçós de les emissions des d’aquests repetidors.

+ Acte judicial que impedeix el tancament (pdf).
+ Petició de la Direcció General de Promoció Institucional a ACPV (pdf).